Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Leren autorijden voor je 18e levensjaar

Het is erg aan te bevelen om te leren autorijden voordat je 18 jaar wordt. Scholieren hebben immers veel meer vrije tijd dan studenten. Een gemiddelde student besteed zijn kostbare uurtjes aan studeren, tentamens en flink veel feestjes afstruinen. Dit betekent dus een propvolle agenda en weinig tijd. Bovendien heeft een student niet al te veel te besteden, terwijl de ouders van scholieren vaak financieel bijdragen als dit nodig is. Leren autorijden is niet goedkoop, dus wat financiële steun van je ouders is mooi meegenomen. Het populaire roze pasje zorgt bovendien voor een heleboel vrijheid en mobiliteit.

Ga voor een erkende rijspecialist

We kunnen het ons allemaal vast nog wel herinneren: die allereerste keer dat je autorijles hebt en ineens achter het stuur mag zitten. Velen van ons (en dan met name de jongeren) staan te popelen om autorijles te krijgen. Er zijn ontzettend veel rijscholen en de mogelijkheden zijn erg divers. Laat je bij het maken van je keuze dus niet leiden door mooie verkooppraatjes en allerlei hoge slagingspercentages. Kies voor een goede rijschool, zoals rijschool Oosterhout bijvoorbeeld, die kundige en professionele rijinstructeurs in dienst heeft. Veiligheid is immers erg belangrijk wanneer je leert autorijden. Een fijne klik met je instructeur is daarnaast ook niet geheel onbelangrijk. Je spendeert toch wat uurtjes met elkaar in een wagen.

Geslaagd en geen rijinstructeur meer naast je

Autorijlessen volgen bij specialisten zoals rijschool Oosterhout en vele andere erkende scholen is de eerste stap naar dat felbegeerde pasje. Zodra je slaagt voor je theorie-examen én je praktijkexamen, mag je eindelijk je rijbewijs aanvragen bij jouw gemeente. Je kunt nu in je eentje kilometers maken. Dit is voor veel mensen best wennen, aangezien er nu geen rijinstructeur meer naast ze zit om eventueel in te grijpen of ze moed in te praten. Je zou er natuurlijk voor kunnen kiezen om een ouder of vriend(in) mee te nemen, maar een hysterische moeder is ook niet alles. Mocht je er nog geen vertrouwen in hebben, dan bieden veel scholen (zoals rijschool Oosterhout) losse lessen aan die jou weer op weg kunnen helpen!

https://rijschoolbreda.nl/rijschool-oosterhout/