Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Kun jij goed met mensen werken?

Als jij goed met mensen kunt werken dan heb je geluk, er zijn namelijk een heleboel beroepen waar die sterke kwaliteit goed van toepassing komt. Natuurlijk kun je ook beroepen uitoefenen die helemaal niets met mensen te maken hebben. Dan heb je vast een hele goede band met je team en je collega’s, maar eigenlijk is dit zonde van je kwaliteiten. Je kunt namelijk heel veel mensen helpen, in deze blog gaan we het daarover hebben.

Mediator

Als je goed met mensen kunt omgaan, dan is een mediation opleiding vast iets voor jou. Als je je mediation opleiding hebt afgerond, kun je aan de slag als mediator. Een mediator is een onafhankelijke partij die het gesprek tussen twee partijen met een juridisch probleem begeleidt en ervoor zorgt dat beide partijen tot een oplossing komen en geen advocaten hoeven in te huren. Zo kun je zien dat je mensenkennis ideaal van toepassing is, maar een mediation opleiding is wel nodig.

Verzorger

Als verzorgen kun je mensen heel goed helpen. Je kunt als verpleger aan de slag in het ziekenhuis, maar je mensenkennis kan ook heel erg handig zijn in bejaarde tehuizen of huizen waar lichamelijke of geestelijke gehandicapte wonen. Ook om verzorger of verpleger te worden is het noodzakelijk om een opleiding te volgen.

Barista

Een hele andere baan wat je zou kunnen nemen en waar je mensen kennis erg van pas kan komen, is als barista. Je kunt dit in vrijwel elke horeca gelegenheid doen en je salaris verdubbelen als je goed met mensen weet om te gaan. Dit is wellicht een interessante bijbaan om te combineren met je mediation opleiding.

Leerkracht

Als leerkracht is het zeker ook handig om mensen kennis te hebben en goed met mensen om te kunnen gaan. Dit zal ervoor zorgen dat je studenten graag naar je les komen en ook veel zullen onthouden. Je weet het namelijk altijd net even anders te brengen, omdat je zo goed met mensen kunt werken.

https://www.mediatorworden.nl/de-opleidingen/basis-opleiding-mediation