Adviesportaal
Image default
Bedrijven

ISO 9001

ISO 9001 is een norm die veel eisen stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem van verschillende bedrijven. Maar wat houdt deze norm precies in? Wat is het kwaliteitsmanagementsysteem en welke voordelen geeft dit voor jouw bedrijf? Dit wordt allemaal uitgelegd in deze blog.

ISO 9001

ISO 9001 is een internationaal erkende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement. ISO staat voor International Standardization Organization. Dit is tot stand gekomen door een samenwerking tussen verschillende wereldwijde organisaties. ISO 9001 is dus een wereldwijde erkende norm met eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement, dit is hierdoor een maatstaf voor transparantie en betrouwbaarheid in de markt.

Kwaliteitsmanagement

Kwaliteitsmanagement zorgt ervoor dat in al uw organisatie producten of diensten alle onderdelen van het proces goed terug komen. Uw producten of diensten moeten natuurlijk voldoen aan verschillende behoeftes, certificering eisen, wensen en specificaties van klanten. Hierbij moet ook gedacht worden aan de belangen van de klant, zoals wetgevingen. Met de ISO 9001 bent u verzekerd van continue verbeteringen in kwaliteit van uw producten of diensten. Met uiteindelijk als doel de behoeften van de klant te voldoen.

De kracht van ISO 9001 is op heel veel vlakken zichtbaar. U trekt meerdere nieuwe klanten aan, de omzet verhoogt en bestaande klanten stelt u tevreden.

Top 5 voordelen ISO 9001

  1. Tevredenheid klanten verhogen

Wanneer je jouw klanten op de goede manier zal ondersteunen en vervaardigen zal de klanttevredenheid toenemen. Door de klanttevredenheid te vergroten zal er een goede basis worden gelegd voor de tevredenheid en loyaliteit van de klanten.

  1. Hogere omzet

De kwaliteitsmanagement zal succesvol toenemen met het toepassen van ISO 9001.

  1. Aantoonbare kwaliteit

Wanneer u uw bedrijf met een ISO 9001 kwaliteitsmanagement laat zien aan de klanten of eventuele klanten laat u eigenlijk zien dat u de processen beheert. Uw producten of diensten zijn betrouwbaar. Deze producten of diensten kunnen voldoen aan de eisen van de klant en het product zal automatisch aan de wetten en regelgevingen voldoen.

  1. Kostenbesparing

Het bedrijf met een ISO 9001 zal efficiënter werken en de kwaliteitsmanagementsystemen goed inrichten. Door de efficiëntie wordt er meer bereikt met minder middelen en minder tijd.

  1. Aanpassingsvermogen

Met ISO 9001 bent u altijd scherp op risico’s en verbeteringen binnen het bedrijf. U zal in kunnen spelen op veranderingen in de organisatie of in de markt.