Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Je eigen luxe kampeerplek

Bij kamperen denk je meestal niet aan een superluxe setting met alles erop en eraan. Je houdt juist van avontuur en je kunt moeiteloos leven met een paar spullen uit je weekendtas. Met een paar extra’s maak je zelfs de primitiefste vorm van kamperen een speciale gelegenheid.

Kussens

Niets is comfortabeler als fijne kussens. Naast het kussen om te slapen kun je nog een paar extra kussentjes meenemen voor bij het kampvuur zodat je er ontspannen bij zit onder je tentluifels. Wanneer je in een bosrijke omgeving gaat kamperen, kan het natuurlijk zijn dat de kussens sneller vies worden. Het is dan ook aan te raden geen dure kussens aan te schaffen en juist te kijken naar goedkope exemplaren die je makkelijk kunt wassen.

Verlichting

Als je onderweg bent met je eigen camper of caravan, kun je meerdere kanten op. Wanneer je beschikking hebt over elektriciteit, zou je je camper of caravan nog kunnen versieren met een lichtjesslinger. Heb je een caravan of huisje gehuurd, dan kan dat natuurlijk ook. Voor in de avond is het gezellig om wat kaarsen mee te nemen. Waarschijnlijk zijn het niet de eerste dingen waar je aan denkt, maar ze nemen weinig ruimte in.

Slapen als een roosje onder tentluifels

Als je gaat kamperen dan gebruik je je tent of caravan meestal als slaapgelegenheid; de rest doe je buiten. Zelfs met een tentje kan het een idee zijn om daadwerkelijk een nacht onder de sterrenhemel door te brengen. Je zou bijvoorbeeld hangmatten mee kunnen nemen wanneer je in een bos kampeert. Je kunt natuurlijk ook je luchtbed buiten leggen. Die kan ook eventueel onder je tentluifels wanneer het zou gaan regenen. Ga je naar een warm land, dan is het ook handig om de muggen op een afstandje te houden als je slaapt. Een klamboe kan al helpen, of een citronellakaars. Niets is knusser dan kaarslicht en de sterrenhemel in één oogopslag.

https://www.koalacreek.info/producten/luifels/