Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Eerlijke prijs voor je werk

Geld, geld, geld. Misschien ben je tevreden over jouw huidige inkomen, maar je kunt ook het gevoel hebben dat je eigenlijk meer verdient voor de prestaties die je levert. De volgende drie dingen geven je vast stof tot nadenken; misschien is het toch tijd om een gesprek aan te gaan met je werkgever.

Eigen bedrijf

Ben je in loondienst? Dan kan het ongemakkelijk zijn om je werkgever aan te spreken over je salaris. Bij een eigen bedrijf kun je echter zelf bepalen hoeveel salaris er op je rekening komt. Je hoeft je net bescheiden in te zijn bij het vaststellen van je uurtarief.  Verdiep je goed in wat het gemiddelde tarief is wat andere professionals in jouw vakgebied vragen of kijk naar de marktwaarde van jouw product. Heb je daadwerkelijk een niche in de markt, dan mag je best hoog inzetten.

Tijdsregistratie

Als je een eigen onderneming hebt dan ga je uit van de prijs voor jouw product of dienst. Er zijn echter nog meer dingen die je mag opnemen in je uiteindelijke factuur. Zorg bijvoorbeeld voor een goede tijdsregistratie. Misschien werk je eigenlijk veel meer uren dan je had gedacht en je gefactureerd hebt. Je hoeft wellicht niet te kijken op een minuut, maar als je merkt dat je door meer tijd te investeren betere resultaten krijgt, mag je daar best wat voor terugvragen.

Mensen die zwijgen…

Als je in loondienst werkt voor een bedrijf is er natuurlijk iets minder speling. Het begint echter al bij een goede tijdsregistratie: klopt de administratie of heb je overuren gemaakt die niet verwerkt zijn op je loonstrook? Je hoeft je niet te schamen als je dit meldt. Heb je het gevoel dat je iets belangrijks hebt gedaan voor het bedrijf? Bespreek met je baas of hij daar iets tegenover wil stellen. Je mag best kenbaar maken dat je goed bent in wat je doet en als je vertelt dat je trots bent op jouw succes, zal je baas misschien sneller aan jouw denken voor een eventuele promotie.

https://keeping.nl/tijdregistratie