Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Jablotron inbraaksysteem voor minder inbraken in Sittard

Waar de gemeente Sittard-Geleen voor lange tijd bekend stond als een omgeving waar veel criminaliteit op trad gaat dit nu weer de goede kant op. Waar in 2019 328 inbraken registreert stonden is dit in 2020 gehalveerd naar 170! Goed nieuws natuurlijk.

 

Jablotron inbraaksysteem

Om uw woning zo goed mogelijk te beveiligen is het wel nog altijd verstandig te werken met een inbraaksysteem. Hiermee zorgt u niet alleen dat u zich preventief beschermt tegen mogelijke inbraken het werkt ook nog eens als afschrikmiddel wanneer er wel wordt ingebroken. Door middel van licht of geluid kunt u de crimineel waarschuwen dat deze gezien is en moet stoppen met zijn werk. Het is ook mogelijk het jablotron inbraaksysteem te koppelen aan een alarmcentrale waardoor deze gelijk wordt gewaarschuwd bij een inbraak.

 

Bekende inbraakmethodes

Het is goed om op de hoogte te zijn van de meest gebruikte inbraakmethodes om uw woning goed te beschermen. Het meest bekende is het openbreken van ramen of deuren met een breekijzer of schroevendraaier. Dit kunt u voorkomen door het juiste hang- en sluitwerk te gebruiken of het plaatsen van stevige kozijnen.

Een andere inbraakmogelijkheid is de babbeltruc aan je voordoor. De criminelen doen zich voor als een verkoper, verzekeraar of monteur om op deze manier je woning binnen te treden. Zodra ze eenmaal binnen zijn kunnen ze precies hun route bepalen en zien welke spullen ze kunnen meenemen.

Ben voorzichtig en zorg voor een goede beveiliging!

https://comfocare.nl/oplossingen/slimme-beveiliging/jablotron