Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Is het nou echt nodig om voor ieder beroep een opleiding te moeten volgen?

In veelvoorkomend probleem bij veel sollicitanten is natuurlijk of er dat werkelijk nou een certificaat of zelfs ervaring nodig is bij het beoefenen van een beroep. Dit is uiteraard een hele lastige vraag aangezien dit per beroep zeer kan verschillen. Er zijn beroepen die praktisch zijn van nature waardoor men niet heel veel ervaring dient te hebben met de gekozen baan, maar er zijn natuurlijk ook beroepen waarbij het een vereiste is om al voorgaande kennis te hebben voordat men dit beroep kan beoefenen. Voor beroepen in bemiddeling of HR is het dan natuurlijk ook logisch dat men verwacht dat u een mediation opleiding gevolgd heeft. Het certificaat hiervan kan dan ook leidend zijn voor de werkgever.

Praktische beroepen en meer

Een plek waar men natuurlijk heel veel soorten banen op één plek kan vinden is het dan ook een uitzendbureau, Het is wel vaak makkelijk om te zien dat de baantjes bij een uitzendbureau vaak zeer gebaseerd zijn op praktische werkzaamheden. Met praktische werkzaamheden bedoelen we dan ook de schoonmaak, fabriekswerk, facilitaire dienstverlening en meer. Over het algemeen is het bij deze banen daarom ook niet nodig om al een bestaand arbeidsverleden te hebben gehad in die branche. Als we dan gaan kijken naar bijvoorbeeld het werk van een medewerker In de HR, dan is het juist vaak wel nodig om een mediation opleiding gevolgd te hebben. Het is zelfs zo dat voor sommige banen, het juist een vereiste is om ook een verklaring van goed gedrag te hebben, deze verklaringen zijn te verkrijgen bij uw gemeente.

Mediator worden?

Mocht u dan toch geïnteresseerd zijn om te werken in een branche waarbij u een bemiddelaar bent tussen conflicten, dan is het zeker geen slecht idee om eens een kijkje te nemen bij een mediator opleiding. Door middel van deze opleiding kunt u kennis en ervaring opdoen in dit vakgebied, om zo eventueel als mediator te gaan werken.

 

https://www.mediatorworden.nl/de-opleidingen/basis-opleiding-mediation