Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Het beste van Wijsmanduurzaam

Bij Wijsmanduurzaam kunt u terecht voor al uw polykristallijne zonnepanelen. Maar wat kosten zonnepanelen? Wijsmanduurzaam is een specialist op het gebied van energie omzetting en het creeëren van de meest duurzame oplossingen die er voor u beschikbaar zijn. Al sinds 2005 is Wijsman de leider op het gebied van Energy Systems. De kernactiviteiten bestaan bij Wijsman Energy Systems uit de energiebesparende adviezen en de daarbij behorende samengestelde producten. Wijsman is er van overtuigd dat de simpele, goedkope en realiseerbare producten, u kunnen helpen met energiebesparing!

Een goede investering is altijd belangrijk. Als u wilt investeren in zonnepanelen moet u goed nadenken over de toegevoegde waarde van deze investering. Redenen waardoor u het gebruik van zonnepanelen zou kunnen onderbouwen zijn er. Voorbeelden hiervan zijn de duurzaamheid, geldbesparing, een lange termijn investering, weinig rente op het geld op de bank en u betaald geen energie belasting.

De werking van zonnepanelen is eenvoudig, maar u moet het toch weten wanneer u een aankoop doet. Daarom leggen wij dit even uit. Een zonnepaneel bestaat uit meerdere zonnecellen. Deze zonnecellen vangen heel de dag het daglicht op. Deze zonnecellen zetten het om naar gelijkstroom. Deze gelijkstroom is echter nutteloos, omdat u dit niet kunt gebruiken in uw huis. Daarvoor heeft u een omvormer nodig. Deze zorgt ervoor dat het gelijkstroom wordt omgezet naar wisselstroom. De omvormer is dus van noodzakelijk belang.

Daarnaast moet u zich niet vergissen in de verschillende namen die zonnepanelen kunnen hebben. De naam PV staat namelijk wel voor zonnepanelen. De P staat voor ‘Photo’ en V staat voor ‘Voltaic’. Deze woorden betekenen licht en elektriciteit. Ook worden de zonnecollectoren vaak in de war gehaald met het woord zonnepanelen. Dit is echter niet hetzelfde, want zonnecollectoren door middel van zonnewarmte stromend opgewarmd water. 

Het rendement van zonnepanelen is een groot pluspunt. De kosten wegen namelijk op tegen het rendement wat de zonnepanelen leveren. Ook zijn er tegenwoordig allerlei subsidies beschikbaar en kunt u het btw van de aankoop van zonnepanelen terug krijgen.

https://www.wijsmanduurzaam.nl