Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Een bovengrondse parkeergarage is duurzaam en toekomstbestendig.

Bij EZ park zorgen we voor bovengrondse parkeergarages die niet alleen duurzaam zijn, maar ook nog eens toekomstbestendig gebouwd worden.

Een parkeergarage bouwen

EZ Park realiseert haar parkeergarages altijd op een duurzame wijze en houdt daarbij continu rekening met materiaalgebruik, logistiek, onderhoud en toepassingen. Voorbeelden van duurzame toepassingen bij het ontwerpen en realiseren van hun bovengrondse parkeergarages zijn:

Hemelwaterinfiltratie

In de meeste gevallen komt regenwater uiteindelijk in het riool terecht. Maar steeds meer mensen kiezen voor regenwaterinfiltratie, dat wil zeggen: regenwater afsnijden en het water op eigen land laten gebruiken. Een duurzame en verantwoorde manier van hemelwaterafvoer kan eenvoudig worden toegepast op het ontwerp en de aanleg van onze parkeerplaats door middel van doorlatende bestrating, doorlatende kratten of doorlatende rioolwaterzuiveringsmethoden. 

Slim (led)verlichtingssysteem

Op alle parkeerplaatsen maakt EZ Park gebruik van LED-verlichting. Toen LED-verlichting een paar jaar geleden werd geïntroduceerd, twijfelde men nog over de duurzaamheid van verlichting, maar nu is iedereen ervan overtuigd dat het een aanzienlijk kostenverschil maakt. Hiervoor gebruiken we een slim led-verlichtingssysteem. De verlichting in de garage wordt geactiveerd door bewegingssensoren, zodra er niemand in de garage is, dimt de verlichting automatisch naar 10%.

Oplaadpunten elektrische auto’s

Elektrische auto’s worden steeds populairder. Wanneer je elektrisch gaat rijden, moet je natuurlijk ook de auto opladen, een voldoende aanbod van oplaadpunten is hierbij belangrijk. Door de toename van elektrisch rijden neemt ook de vraag naar oplaadpunten van onze parkeerklanten toe. Wij geven hier invulling aan in een flexibel ontwerp- en bouwconcept.

Gevelvergroening en natuurlijke ventilatie

Ten opzichte van het ontwerp van de garage zijn de vorm, kleur en materiaal anders, zo is ook de toepassing van de groene buitenmuur anders. Door de parkeerplaats duurzaam in te richten en een mooie groene uitstraling te geven, voegt het een meerwaarde toe aan de omgeving. Zo zijn de parkeerplaatsen P1 Radix en Plus Ultra, klimplanten en het zeer duurzame Acoya-hout dat eerder bij Wageningen University en Research Park is gerealiseerd, toegevoegd om het groene karakter van de campus te benadrukken. De klimop zal zich omhoog werken tegen de stalen draadmatten. Hierdoor wordt tevens het verkeersgeluid gedempt, lucht gezuiverd en zuurstof geproduceerd.

Thermisch verzinkt staal

EZ Park realiseert haar parkeergarages met gebruikt thermisch, verzinkt staal. Waarom? Dit is de meest effectieve manier om staal te beschermen tegen o.a corrosie. Het is niet alleen een enorm onderhoudsvrije beschermingsmethode, maar het heeft ook een milieuvriendelijk effect. Er is heel weinig zink nodig om 1.000 kg staal voor meer dan 60 jaar tegen roest te beschermen zonder onderhoud. 

Een parkeergarage ontwerpen

EZ Park bouwt bovengrondse parkeergarages, demontabel en uitbreidbaar, voor tijdelijk óf permanent gebruik. Dankzij de modulaire parkeergarages hebben ze voor elk parkeervraagstuk een financieel aantrekkelijk antwoord op maat.

https://ezpark.nl/