Adviesportaal
Image default
Bedrijven

De voedingssupplementen voor uw kat.

Darmproblemen bij een kat kunnen voorkomen door allerlei verschillende redenen. Het spijsverteringsstelsel is een van de meest belangrijkste systemen voor de gezondheid van uw kat. Maag en darmen spelen een cruciale rol bij het opnemen van voedingsstoffen en vocht zodat uw kat vitaal en gezond blijft. Een verstoring in de balans van het spijsverteringskanaal zorgt dan ook voor verscheidene aandoeningen. Enkele oorzaken van een disbalans zijn onder andere verstoring in de bacterieflora van de darmen waardoor er te veel schadelijke bacteriën en te weinig goede zijn. Beschadigd slijmvlies ten gevolge van een verkeerd dieet. Wormen en Parasieten zoals bijvoorbeeld coccidiën en Giardia die leiden tot ontstekingen in de wand van het maagdarmkanaal. Of bijvoorbeeld een overgevoeligheidsreactie op bepaald (vervuild) voedsel.

Darmproblemen bij uw kat kunnen leiden tot stress. We kennen voornamelijk acute (heftige/kortdurende) stress en chronische stress. (Langdurig) Ondanks dat acute stress vaak meer indruk maakt op de baasjes is het de chronische stress die het gevaarlijkst is voor uw kat. Het lichaam van de kat bevindt zich dan continu in een “vecht, vlucht, of bevries” toestand, waarbij direct overleven de allerhoogste prioriteit heeft. Alle andere lichaamsfuncties zoals bv het vechten tegen ziekten, verteren/absorberen van voedsel, regenereren van nieuwe cellen etc. worden dan op een laag pitje gezet. Dit leidt uiteindelijk tot ziektes omdat het lichaam structureel niet meer goed functioneert.

Om uw kat te kalmeren zijn er allerhande middelen op de markt maar helaas worden de dieren in veel gevallen versuft waardoor het lijkt of de kat ontspannen is. Dit is dan niet het geval want de stress wordt nog steeds ervaren door de kat maar het kan het niet meer aantonen door het verlies van reactievermogen. Dit moet natuurlijk niet!

Gelukkig helpt de voedingssupplementen kat van Organimal “Gedrag in Balans” helpt uw kat op natuurlijke – en niet versuffende – wijze weer te kalmeren en ontspannen.

https://www.organimal.nl