Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Bouwmaterialen in de architectuur

Op vakantie ga je vaak naar gebieden waar grote steden in de buurt liggen. Vaak zijn het juist hele grote of oude steden. Met oude culturen en veel historie die in de stad tot uiting komt. Het gebouwen zijn oud en er zijn veel toeristische trekpleisters in de vorm van historische locaties. In de grote steden zijn het vaak de gigantische gebouwen die zorgen voor het indrukwekkende zicht. Architectuur is dus overal om ons heen en het is bijzonder dat er zoveel verschillende gebouwen staan wereldwijd en hoe groot de verschillen zijn.

De architectuur heeft ook vele ontwikkelingen doorgemaakt door de eeuwen heen. De materialen waarvan de gebouwen worden gemaakt veranderen steeds. Daarnaast worden gebouwen steeds groter en hoger. Het hoogste gebouw ter wereld is maar liefst een hoogte van 828 meter! Het gebouw is gevestigd in Dubai. En het duurt niet lang meer voordat de 1 kilometer aangetikt wordt. In Saoedi-Arabië zijn ze namelijk bezig met de bouw van een gigantisch wolkenkrabber die het wereldrecord moet af gaan pakken van Dubai.

Bij de bouw van deze imposante gebouwen komt een hoop kijken. Er moet met heel veel dingen rekening worden gehouden. Zo is de wind in de bovenste verdieping heel sterk. Het gebouw moet heel stevig in elkaar zitten, maar moet ook flexibel zijn. Klinkt gek, maar wanneer dit niet zo is bestaat de kans dat het gebouw kapot gaat. Als het hard waait bovenin het gebouw in Dubai kan je zien dat de toren een klein beetje heen weer beweegt. Verder moet er goed gekeken worden naar de juist materialen. Van balkdragers tot torx schroeven. Het gebouw krijgt te maken met zoveel krachten dat er goed nagedacht moete worden over deze materialen, de kwaliteit ervan en ook hoe de vorm van het gebouw er uit moet komen te zien. Het is dan ook niet gek dat grote gebouwen zoveel geld kosten.

https://www.bnvtools.nl/