Adviesportaal
Image default
Sport

Abdennasser El Khayati en Kozakken Boys

Abdennasser El Khayati en Kozakken Boys

De club die al geruime tijd acteert in de door de KNVB heringevoerde Tweede Divisie heeft in het verleden enkele spelers gehad die tegenwoordig de dienst uitmaken op het hoogte niveau van Nederland. Een van hen is Abdennasser El Khayati, de man die al sinds jaar en dag van onschatbare waarde is voor het ADO Den Haag van coach Alfons Groenendijk. Met zijn nog maar 29 jaar kan je de aanvallende middenvelder nu al betitelen als ‘voetbalnomaad’. El Khayati begon bij Leonidas, kwam vervolgens terecht in de jeugdopleiding van PSV en speelde kwam nadien in actie voor onder andere FC Den Bosch, NAC Breda, Olympiakos Nicosia, Kozakken Boys, Burton Albion, Queens Park Rangers en nu dus ADO Den Haag.

Dat El Khayati ooit full-prof zou worden, dat was bij lange na niet het vooruitzicht. Na een mislukt avontuur – strandde eigenlijk nog voordat het begon – in de Cypriotische competitie keerde de middenvelder weer huiswaarts. Voetbal kwam op een lager pitje te staan en de ambities werden getemperd. Wel was en is El Khayati nog altijd een liefhebber, en laat het nou zo zijn dat bij liefhebbers het ‘voetbalvlammetje’ nooit dooft. Zo ook bij de speler in kwestie niet. Nadat het bij Olympiakos Nikosia niet lukte zocht hij zijn geluk op in de Topklasse. Dit hij in de kleuren van Kozakken Boys. Bij die formatie had hij nog geen jaar nodig of het volgende avontuur deed zich aan.

Vanuit de Topklasse werd El Khayati gescout, door Reading werd hij gekozen voor een trainingsstage. Een week die hem goed afging werd helaas opgevolgd door minder nieuws. De coach die het in hem zag zitten werd ontslagen en dus was El Khayati weer terug bij af. Alleen gebeurde kort daarna iets wat hij nooit voor mogelijk had gehouden. De speler werd gecontacteerd door een andere gegadigde: Jimmy Floyd Hasselbaink. Hij kon hem aan de bak helpen en dan wel bij Burton Albion, destijds uitkomend in de League Two. Zo gezegd zo gedaan, El Khayati stal daar de show en dwong op die manier een transfer af naar het ‘grote’ Queens Park Rangers. Vandaaruit werd de weg vrijgemaakt voor een sportieve revanche op de Nederlandse velden en die vond hij in de kleuren van ADO Den Haag.

Wil je meer weten over spelers uit deze competitie of die voorheen bij de competitieclubs hebben gespeeld, ga dan nu naar de Tweede Divisie! 

https://tweededivisie.nl/teams/kozakken-boys/