Adviesportaal
Image default
Bedrijven

5 handige verhuistips

Wanneer u gaat verhuizen zijn er een aantal zaken die er geregeld moeten worden voordat u kunt intrekken in uw nieuwe woning. Verhuizen kan soms een pittige klus zijn. Met de 5 tips kunt u uw verhuizing moeiteloos en veilig laten verlopen.

1 Maak een takenlijst

Het is tijd voor de grootte verhuizing! Er zijn er veel dingen die u te wachten staan. Een verhuizing verloopt niet altijd soepel. Het kan zomaar zijn dat u iets vergeet. Daarom is het belangrijk dat u een checklist maakt van alle zaken die komen kijken bij een verhuizing.

2 Uw meubels

Wanneer u gaat verhuizen loopt u letterlijk en figuurlijk al snel tegen een groot probleem aan, uw meubilair. Hoe gaan al die stoelen, banken en kasten in de verhuiswagen passen? Gelukkig hebben de meeste verhuisbedrijven zoals verhuisbedrijf alkmaar hier een oplossing voor. Verhuisbedrijf alkmaar demonteert al uw meubels en monteert ze weer in uw nieuwe woning.

3 Markeer uw dozen

Verpak uw verhuisdozen per kamer. Geef ze een nummer. Schrijf per doos wat de inhoud betreft. Dit zijn een aantal handige tips om uw spullen te onderscheiden. Wanneer u dit niet doet ben u genoodzaakt om alle dozen open te maken en af te stapelen om te kijken wat erin zit.

4 Verpak breekbare inboedel

Gebruik kleren, handdoeken, papier of bubbeltjesplastic om uw breekbare spullen verpakken. Verhuizen gaat niet zonder slag op stoot. Zorg er daarom voor dat uw borden, glazen en kopjes hiertegen beschermd zijn en niet breken tijdens het verhuisproces.  

5 Voorkom brandgevaar

Houd bandbare of licht ontvlambare spullen apart! Door een verandering van de temperatuur kunnen deze bandbare goederen gaan lekken met een explosie tot gevolg. Alhoewel dit risico zeer klein is, is het zeker geen risico die u wilt lopen. U bent hier bovendien aansprakelijk voor.