Adviesportaal
Image default
Bedrijven

5 Dingen die je moeten weten van een advocaat

Iedereen weet dat een advocaat opkomt voor de rechten van zijn of haar cliënt. Maar nog lang niet zij alle misvattingen over advocaten de wereld uit. In deze blog kom je dingen te weten over een advocaat die je nog niet wist.

1 Een advocaat is goedkoper als je denkt

Tarieven advocaat worden berekend op basis van een bepaald urentarief. Dit verschilt van bureau tot bureau en is onder andere afhankelijk van het type advocaat en ervaring. Ook zijn tarieven advocaat afhankelijk bij andere bijkomende kosten zoals kantoorkosten, kosten voor incasso’s en screenings.

2 Een advocaat is vertrouwelijk

Het is absoluut genoodzaakt om volledige vertrouwen te waarborgen tussen cliënt en advocaat. De client moet alles betreft de rechtszaak in vertrouwen kunnen delen. De advocaat heeft een hieraan verbonden geheimhoudingsplicht.

3 Een advocaat is partijdig

Partijdigheid betekend dat de advocaat het partijbelang van zijn cliënt op de best mogelijke manier naar voren brengt en dat hij alleen aan zijn cliënt diensten levert.  En advocaat voert namens jou het woord in juridische rechtszaken.

4 Iedereen heeft recht op een advocaat

Iedereen? Ja, iedereen. Zelfs de grootste criminelen hebbe recht op een advocaat. Iemand is pas schuldig tot het bewezen wordt. Ook wel het recht op rechtsbijstand genoemd is voor iedereen in Nederland, dus ook als je een over aan andere nationaliteit beschikt.  

5 Advocaat zijn is saai

Een advocaat zijn is het verre van saai. Alle mensen die denken dat rechten sturen lang duurt en heel saai is vanwege het feit dat je alle wetten en rechtsregels van buiten moet leren, hebben het mis. Rechten studeren bestaat niet alleen uit het leren van wetten en rechtsregels. Het heeft geen zin om deze van buiten te kennen sinds deze vaak veranderen. Wel leer je hoe en waar je deze regels kan vinden en hoe je ze het beste kan gebruiken.

https://openlegal.nl/tarieven-advocaat/