Adviesportaal
Image default
Beauty en verzorging

Opleiding schoonheidsspecialist op het niveau MBO

Vind u het leuk om met mensen te werken en wilt u hen helpen om er aantrekkelijk en verzorgd uit te zien? Dan is de leuke opleiding schoonheidsspecialist MBO iets voor u. De opleiding schoonheidsspecialist MBO leert u verzorgende, ontspannende en cosmetische behandelingen op het lichaam en het gezicht van uw klanten uit te voeren. De opleiding is een opleiding met een breed arbeidsmarktperspectief. Na het behalen van uw diploma kunt u onder andere aan de slag als schoonheidsspecialist, nagelstylist, pedicurist of nagelstylist.

Volg de opleiding schoonheidsspecialist MBO en help uw klanten zich weer goed voelen

Als schoonheidsspecialiste zorgt u ervoor dat uw klanten zich weer goed voelen en zelfverzekerd de deur uitgaan. Tijdens de opleiding schoonheidsspecialist MBO leert u onder andere: hoe u het huid reinigt en verzorgt, verschillende soorten massages uitvoert, op welke manieren het lichaam en het gezicht onthaard kunnen worden, hand- nagel- en voetbehandelingen uitvoert en make-up aanbrengt. Tijdens de opleiding komen ook onderwerpen als productkennis, werken met diverse apparatuur, goed kunnen omgaan met mensen, ondernemerschap en hygiëne aan bod. Na de opleiding schoonheidsspecialist MBO bent u in staat de verschillende soorten huidtypes te herkennen en de juiste producten en methoden te kiezen om de huid te behandelen of verzorgen.

Neem contact voor meer informatie over de opleiding schoonheidsspecialist MBO

De vraag naar gespecialiseerde schoonheidsspecialisten wordt steeds groter, omdat veel vrouwen en steeds meer mannen zich bezighouden met de schoonheid van hun lichaam en gezicht. Na de opleiding schoonheidsspecialist MBO kunt u in een salon of wellnesscenter werken of van start gaan met uw eigen salon. Vandaar ondernemerschap ook aan bod komt tijdens de opleiding. Bent u geïnteresseerd in de opleiding schoonheidsspecialist MBO? Maak contact met ons voor meer informatie over de toelatingseisen en opleidingskosten. Heeft u besloten dat uw carrière een nieuwe richting nodig heeft maar weet u niet zeker of de opleiding bij u past? U kunt altijd contact met ons opnemen, zodat wij dit samen met u kunnen bespreken en u van het juiste advies kunnen voorzien.