Adviesportaal
Image default
Aanbiedingen

Hoe monteer je een spiegelverwarming?

Je hebt een badkamer met een luxe uitstraling en daar past een spiegel met condensvorming simpel niet op. Of je hebt in de ochtend altijd haast voordat je naar het werk moet en kijkt liever direct in de spiegel na het douchen? Ga dan voor een spiegelverwarming. Zo weet je zeker dat jouw spiegels altijd glad en zichtbaar blijven, zonder condensvorming.

Wat heb je nodig met een spiegelverwarming?

Een spiegelverwarming installeer je niet zomaar. Je hebt daar wel een aantal dingen voor nodig wil je dit succesvol kunnen doen. En is het überhaupt mogelijk om een spiegel verwarmer te installeren?

De juiste spiegel

Niet alle spiegels zijn geschikt voor een spiegelverwarming. Sommige spiegels zijn te dun. Bij verwarming komen ze dan onder spanning te staan en ontstaan er barsten in jouw spiegel. Juist het tegenovergestelde effect van wat je wilt.

De stroomaansluiting

De elektriciteit voor een spiegelverwarming moet natuurlijk ergens vandaan komen. In de buurt van jouw spiegel dient een stroom aansluiting aanwezig te moeten zijn zodat je de spiegelverwarming makkelijk aan kan sluiten.

De spiegel moet minimaal 5 millimeter van jouw muur hangen.

Als je jouw spiegel wilt verwarmen dan moet de restwarmte ergens naartoe kunnen. Monteer je de spiegel pal op de muur, dan ga je daar problemen mee krijgen. Zorg dus voor minimaal 5 mm afstand tussen de muur en jouw verwarmde spiegel

Een blinde montage set

Ook belangrijk en niet te vergeten is de blinde montage set. Als je plakplaten gebruikt dan kan de restwarmte daarmee in aanraking komen. En, dan kan het zijn, hopen dat je een opstalverzekering hebt die dit soort situaties ook kan vergoeden. Bij het gebruik van een blinde montage set voorkom je dit fiasco. Ga voor een spiegelverwarming, zodat je op elk moment in de spiegel kan kijken. Lees meer op Polarheat.nl