Adviesportaal
Image default
Beauty en verzorging

Hoeveel kost een ooglidcorrectie eigenlijk?

Om antwoord te geven op de vraag wat een ooglidcorrectie nu eigenlijk kost, kun je heel eenvoudig op deze link klikken: https://ooglift.nl/tarieven-ooglidcorrectie/. Raadpleeg deze website om meer te weten te komen over de werkelijke prijs van ooglidchirurgie.

Heb je ooit in de spiegel gekeken en gedacht dat je oogleden te veel hangen en er gezwollen uitzien? Heb je ooit het gevoel gehad dat je er moe uitziet, zelfs na een goede nachtrust? Dergelijke indrukken kunnen je aanzetten tot het overwegen van een cosmetische behandeling aan je oogleden.

In dit blog niet alleen een link naar een website https://ooglift.nl/tarieven-ooglidcorrectie. Een website die je alles vertelt over de kosten van deze ingreep. In dit blog ook meer informatie over waarom oogleden kunnen gaan hangen, waarom ze slap worden of gezwollen kunnen zijn, en in dit blog meer informatie over of zo’n operatie door de verzekering kan worden gedekt.

Wanneer kiezen mensen voor een ooglidcorrectie?

Vraag je je af of een correctie van de oogleden je zou kunnen helpen? Hier zijn vijf van de meest voorkomende redenen waarom mensen een ooglidcorrectie overwegen.

1. Hangende oogleden door verzwakte spieren

De spier van het bovenste ooglid kan om verschillende redenen verzwakken, waardoor een hangend ooglid ontstaat. Wanneer de spier het ooglid niet volledig kan optillen en openen, krijg je een vermoeide blik. Tijdens dit type ooglidoperatie herstelt de chirurg deze ooglidspier waardoor het bovenste ooglid zich volledig kan openen. Na de operatie zien je ogen er groter en stralender uit.

2. Uitgezakte oogleden

Overhangende oogleden hebben extra huid en soms vet dat over de natuurlijke plooi hangt. Hierdoor lijken je ogen kleiner en kan het lijken alsof je moe bent.

3. Dubbel ooglid

Er is sprake van een dubbel ooglid wanneer een flapje huid het natuurlijke ooglid bedekt. Hierdoor lijkt het alsof je twee oogleden hebt of een ooglid dat elkaar overlapt.

Door een operatie wordt een deel van de overtollige huid verwijderd. Na de operatie zal er meer ooglid te zien zijn met een meer natuurlijke uitstraling.

4. Overtollige huid op de onderste oogleden

Deze hangende extra huidplooien onder het oog geven je ook een vermoeide uitstraling. Dit kan zo subtiel zijn als een extra lijntje huid onder het onderste ooglid of vele sporten hangende huid.

5. Wallen

Overtollige huid onder het onderste ooglid veroorzaakt “wallen” onder je ogen. Overtollig vet puilt naar voren, waardoor je onderste ooglid er gezwollen uitziet.

Opgeblazen oogleden kunnen veel erger lijken wanneer je niet genoeg slaapt of tijdens het allergieseizoen. Maar dat is geen reden voor een operatie. Als je gezwollen oogleden nooit verdwijnen, dan is een operatie te overwegen.

 

Dekt de verzekering de kosten?

De meeste verzekeringsmaatschappijen dekken een operatie aan het bovenste ooglid als deze medisch noodzakelijk is, wat betekent dat het zicht flink moet worden belemmerd. De meeste verzekeringen dekken geen cosmetische ingrepen. Onderste oogleden worden meestal niet gedekt door de verzekering omdat de wallen en rimpels daar het zicht niet blokkeren. Je arts zal je laten weten of jouw situatie in aanmerking komt voor een medische noodzaak.

Zelfvertrouwen is de kosten waard

Je ogen zijn een van de meest opvallende kenmerken van je gezicht. Een ooglidcorrectie kan jaren van je gezicht halen. Als je weet wat een ooglidcorrectie kost, kun je er ook beter voor sparen.

Open je ogen, laat ze stralen en wees blijer met de persoon die je in de spiegel aankijkt.