Adviesportaal
Image default
Auto’s en Motoren

Wat is een dashcam, wat is het doel ervan?

Dashcams worden steeds populairder en de verkoop ervan groeit gestaag. Door een camera in uw auto te plaatsen, kunt u de details van uw reizen opnemen en bekijken.

 

Wat is een dashcam

Een dashcam is een kleine camera in je auto. Hij filmt en registreert wat er buiten en rond de auto gebeurt. Dit accessoire werkt als een mobiele camera. Het is een klein doosje dat op de voorruit of op het dashboard van de auto kan worden geplaatst.  Eventueel kunnen deze ook in de binnenspiegel van uw auto geplaatst worden. 

 

Waarvoor worden dashboardcamera’s gebruikt

Een “in-car-carmera” zoals het in sommige landen genoemd wordt, wordt gebruikt om alle visuele informatie over uw autoritten vast te leggen. Het registreert wat de bestuurder ziet in videoformaat. Sommige dashboardcamera’s kunnen worden gedupliceerd, met een camera aan de voorzijde van het voertuig en een andere aan de achterzijde. Sommige camera’s aan boord hebben ook een “parkeer”-modus. Ze worden dan echte bewakingssystemen door bewegings- of schoksensors. 

Wanneer iemand uw auto nadert of aanraakt, wordt de camera automatisch geactiveerd en wordt er gefilmd wat er rondom het voertuig gebeurt.

De krachtigste camera’s kunnen ook worden uitgerust met GPS om de routes van uw auto te laten zien of om gevaren te signaleren. De belangrijkste voordelen zijn de geolocatie, de snelheid waarmee uw auto beweegt en de datum en tijd van de opnamen.

Bekijk hier een aantal van de dashcams die u kunt kopen!

 

Hoe werkt een dashcam

De dashcam wordt eenvoudigweg naast of onder de achteruitkijkspiegel van uw auto geïnstalleerd. Hij is verbonden met een kabel en een USB-stekker met de sigarettenaansteker.

De video-opnamen kunnen direct op de camera worden bekeken via een klein scherm. Ze kunnen ook via een draadloze verbinding (wifi) naar uw smartphone worden verzonden.