Adviesportaal
Image default
Auto’s en Motoren

Motorijrijschool kiezen moeilijk? Wij helpen je kiezen

Vind je het lastig om een motorrijschool uit te kiezen? Dat is ook niet eenvoudig. Er zijn diverse aanbieders en hoe kun je nu van tevoren weten welke motorrijschool het beste bij je past? In dit artikel helpen we je kiezen door een aantal waardevolle tips met je te delen die je kunt gebruiken bij het maken van je keuze.

Begin met het in kaart brengen van motorrijscholen

Voer een zoekopdracht uit in Google om de motorrijscholen bij jouw in de buurt in kaart te brengen. Maak een lijstje van maximaal vijf motorrijscholen zodat de volgende stap, het zoeken van reviews, niet te veel tijd in beslag neemt.

Lees online reviews

De rijscholen die je hebt gevonden hebben ongetwijfeld online reviews. Kijk bij diverse bronnen, zoals Google reviews en klantenvertellen.nl. Daarnaast kun je natuurlijk ook reviews op de websites van de motorrijscholen bekijken, al weet je nooit of de reviews daadwerkelijk van klanten zijn of door de motorrijschool zelf zijn geschreven.

Boek een proefles bij twee motorrijscholen

Wanneer je de online reviews hebt gelezen is het tijd om een selectie te maken van twee motorrijscholen waar je een proefles gaat volgen. De reden dat je niet meer dan twee proeflessen moet plannen, is omdat iedere proefles geld kost. 

Dat komt omdat veel mensen in het verleden helaas bij meerdere motorrijscholen proeflessen volgden om op die manier gratis veel motor rijervaring op te doen. Betaalde proeflessen zijn dus een middel om dit gedrag tegen te gaan.

Let tijdens de proefles vooral op of er een goede klik is tussen jou en de rijinstructeur. Kijk daarnaast of je de manier van lesgeven prettig vindt. De persoonlijke klik en de lesmethode hebben een grote invloed op het aantal lessen dat je nodig hebt voordat je klaar bent om praktijkexamen te gaan doen.

Vraag naar de proeflessen om lesadvies

Het is gebruikelijk dat je na een proefles lesadvies krijgt over het aantal motorrijlessen dat je waarschijnlijk nodig zult hebben om je motorrijbewijs te behalen. Vraag daarom altijd na afloop van de proefles naar de mening van de motor rijinstructeur zodat je weet welk financieel plaatje je ongeveer kunt verwachten.

Het voordeel van een inschatting van het aantal lessen dat je waarschijnlijk nodig zult hebben om je motorrijbewijs te halen, is dat je aan de hand van die informatie kunt kiezen voor een lespakket. Een lespakket bevat een aantal lessen met een gereduceerd tarief, doordat je in één keer een set lessen afneemt. Vaak is het ook zo dat er een rijexamen is inbegrepen.

Het beste is om voor een lespakket te kiezen dat net onder het aantal lessen van het lesadvies zit. Op die manier voorkom je dat je je motorrijbewijs behaald zonder dat je alle lessen hebt benut. Dat zou zonde zijn van je geld.