Adviesportaal
Image default
Auto’s en Motoren

Alles over schuifpui reparatie

Alles over schuifpui reparatie

De schuifpui: anno 2018 is het een veelvoorkomend onderdeel binnen veel huizen. Vrij iedere nieuwbouw woning, zowel huizen als appartement, maken gebruik van deze schuifmechaniek. Dergelijke schuifdeuren maken het gemakkelijk om de kamer wat te luchten, zorgen voor goede sluiting en dus isolatie. En – niet geheel onbelangrijk – een schuifpui is visueel aantrekkelijk en zorgt voor een luxueuze look and feel.

Het meest aantrekkelijke onderdeel van schuifdeuren is de soepele schuif. Als je schuifdeur niet schuift en slechts een soort showstuk is, dan is het gewoon een verspilling. Als uw schuifdeur over de rails stuitert of springt wanneer u deze opent of sluit, kunt u dit probleem eenvoudig oplossen met behulp van een paar eenvoudige hulpmiddelen. Het fenomeen of het mechanisme van de deur dat helpt bij het glijden is heel eenvoudig en het herstellen van het mechanisme is ook erg eenvoudig en het schuiven van de deur is alleen nuttig als je in staat bent om de deur te vergrendelen. Als uw schuifdeur vergrendeld of beschadigd is, kunt u het slot eenvoudig repareren of vervangen. Je kunt dit slot eenvoudig vinden in elke hardware-winkel. Zodra je dit slot hebt gevonden, is het slechts een kwestie van 5-10 minuten om het beschadigde slot te vervangen. Hier zijn enkele tips en een reeks instructies om uw beschadigde slot te vervangen.

Schuifdeuren zijn dus enorm gewild. Echter, hoewel een schuifpui van zichzelf een sterk mechanisme is, blijft het sluitwerk maatwerk. Dit maakt het direct bijzonder lastig om de sluiting hiervan te vervangen.

  • Verwijder het beschadigde of gebroken slot uit de deur door de moeren en de bout uit het slot te verwijderen. Wanneer u de deursloten verwijdert, neemt u de verwijderde deurvergrendeling naar de plaatselijke ijzerhandel, zodat u dezelfde vergrendeling kunt kopen. Dit oude slot zal als referentie dienen en zal uw tijd en energie besparen.
  • Nadat u het nieuwe deurslot hebt gekocht, opent u de verpakking en leert u alle nieuwe onderdelen kennen. Dit komt omdat het ontwerp en de lay-out van deursloten variëren van productie tot productie en van model tot model.
  • Installeer het cilindrische cilinderslot in de deur. Zorg ervoor dat de sleutel in het cilindrische gedeelte schuift en controleer of deze goed werkt of niet.
  • Plaats de vergrendelingen die het zijraam aan de binnenkant van de deur plaatsen en plaats de binnenzijde van het slotframe in de deur. Plaats het handvat van de schroef en steek de schroef in het gat en draai deze aan met behulp van een schroevendraaier.
  • Nadat je klaar bent met het bovenstaande schuif je de deur en sluit je het slot en test je of het slot werkt of niet. Open de deur en test het vergrendelingsmechanisme en zorg ervoor dat het goed werkt.

We hopen dat u met deze tips allereerst een beter beeld heeft van wat er allemaal komt kijken bij een schuifpui reparatie. Wellicht dat we u hiermee ook handvatten hebben gegeven om zelf aan de slag te gaan. Mocht u er desondanks niet uitkomen, staan wij van slotenmaker Rotterdam (onderdeel van Lock Secure) 24 uur per dag voor u klaar.

http://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam