Adviesportaal
Image default
Auto’s en Motoren

Ga voor zorgeloos rijden met private lease

Autorijden kan heel plezierig zijn. Heerlijk bijvoorbeeld op zondag een stukje rijden, muziekje aan en lekker een raampje open voor wat frisse lucht. Misschien herken je dit nog wel van de periode dat je net je rijbewijs had. Dat onbezorgde, vrije gevoel wat autorijden in zich heeft. Toch kan het zijn dat je autorijden door de jaren heen anders bent gaan ervaren. Meer als een kostenmaker die ook nog eens heel onvoorspelbaar kan zijn. En met name dat laatste kan nog weleens voor slapeloze nachten zorgen. Als je auto bijvoorbeeld niet meer start en je bent in afwachting van de garage hoe hoog de kosten voor de reparatie zullen zijn. Maar autorijden kan ook anders. Namelijk met private lease, waarbij je een vast bedrag per maand betaalt en je verder geen rekeningen meer hoeft te verwachten.

Private lease geeft rust en overzicht

Naast de rust die private lease geeft doordat je nooit meer bang hoeft te zijn voor een onverwachte reparatie, zorgt deze vorm van autorijden ook voor een beter overzicht van je uitgaven. Je weet van tevoren wat je gaat betalen en hier komt nooit meer iets bij. Daardoor kun je een veel betere begroting maken en kun je van tevoren precies inschatten hoeveel je per maand over zult houden om bijvoorbeeld op reis te gaan, of om te sparen.

Voor iedereen een auto

Deze vorm van autorijden biedt iedereen de mogelijkheid om een auto te rijden. Het is ideaal als je geen spaargeld hebt en ook geen lening van een bank kunt krijgen. Ook als je wel een lening van een bank kunt krijgen voor een auto is het opletten geblazen. Want de bank rekent een hoge rente voor leningen die worden gebruikt voor een auto. In dit geval is een berekening aan te raden. Vaak komt dan de optie private lease beter uit de bus. Voor jongeren en ouderen zonder spaargeld of de mogelijkheid om geld te lenen van een bank, is dit ook een prima optie. Voor jongeren is het namelijk lastig om zonder een vaste baan geld te lenen. Voor gepensioneerden zonder inkomen lukt dit meestal ook niet om een lening van een bank te krijgen. Dit is dan een uitstekende oplossing.