Adviesportaal
Image default
Auto’s en Motoren

Chiptuning en prestatiechips – haal het meeste uit uw auto

Engine chiptuning, ook wel chiptuning of motorre-modellering genoemd, is een geweldige manier om meer uit uw auto te halen. Het is een relatief kleine maar belangrijke wijziging die de manier waarop uw motor presteert aanzienlijk kan verbeteren. Maar dit extra vermogen kan de auto-onderdelen ook buiten de normale grenzen duwen. Voordat je er meteen in springt, is het een goed idee om wat meer te weten over wat je doet.

 

Chiptuning wordt gedaan door bepaalde mechanische componenten van uw motor te vervangen door nieuwere of verbeterde. Door dit te doen, kun je wat pk’s afsnijden zonder de koppelspecificaties drastisch te veranderen. Wil je meer vermogen winnen, dan is de enige logische oplossing om meer koppel aan de transmissie toe te voegen. Door de tussenbak en enkele andere componenten te wijzigen, kunt u uw voertuig sneller laten rijden.

 

De grootste winst kan komen van software- en hardwareaanpassingen, maar er zijn momenten waarop beide nodig zijn. Wanneer de nieuwe chip is geïnstalleerd, zijn prestatieverbeteringen onmiddellijk merkbaar. Zoals eerder vermeld, kunt u uw auto veel beter laten presteren op het gebied van brandstofverbruik en emissies. Mogelijk kunt u nu lagere brandstofkosten betalen en toch hetzelfde vermogen hebben als voorheen. Maar de echte winst zit in de verbetering van andere key performance indicators. En dit is waar je naar moet streven.

 

Een ander voordeel van dit type deuntje is de verbetering van de naverbrander.

 

Het brandstofverbruik is belangrijk voor een breed scala aan voertuigen, dus het is van vitaal belang om het op het optimale niveau te krijgen met uw motorafstelling. Sommige melodieën brengen zelfs aanzienlijke verbeteringen aan in de verbrandingssnelheid van uw brandstof. Als je een snelle auto wilt die zo ver mogelijk op brandstof rijdt, dan moet je je zorgen maken over het ontstekingstijdstip.

 

Het is niet alleen het brandstofverbruik en het aantal kilometers dat eronder zal lijden als u geen goed ontstekingstijdstip heeft. Veel aftermarket-producten worden voor dit exacte doel gemaakt en u moet voorzichtig zijn met welke u koopt. Het verkeerde product kan uw auto zelfs kapot maken. Sommige zijn slecht ontworpen, dus u moet voorzichtig zijn bij het aantrekken. Als u een OEM-product gebruikt, zorg er dan voor dat u het kent door de instructies te lezen.

 

Als u klaar bent om uw prestatiechips te kopen en af te stemmen, ga dan niet rechtstreeks naar uw plaatselijke auto-onderdelenwinkel. Zoek in plaats daarvan naar een chiptuningbox. Chip tuning boxen kunnen een enorm scala aan voordelen bieden. Ze zorgen er niet alleen voor dat uw auto beter presteert, maar ze zullen ook zoveel meer doen. Ze werken goed samen met prestatiechips en kunnen zelfs voor diagnostische doeleinden worden gebruikt.


Chiptuning nodig? Chip Performance is dé specialist!


Klik hier voor meer informatie Chipperformance.nl