Adviesportaal
Image default
Aanbiedingen

Welke soorten dekbedden zijn er precies?

Je bent op zoek naar een nieuw dekbed maar hebt geen idee welke soorten er zijn en waar ze voor dienen. Dons of juist wol? Je wilt natuurlijk gelijk de goede kopen. Dan ben je bij het juiste blog aangekomen! Hier leg ik je precies uit welke soorten dekbedden er zijn en waar ze voor dienen. Binnen een paar minuten weet jij precies onder welk dekbed jij binnenkort ligt. 

Verschillende materialen

Er zijn veel verschillende materialen waar de dekbedden mee gevuld zijn. De één is perfect voor iemand die het altijd warm heeft in bed, de ander is juist weer perfect voor iemand die een koukleum is. Daarnaast kan een dekbed ook erg verschillen in gewicht door de verschillende vullingen. Stel je eens voor wat je zelf fijn vindt als je in bed ligt. Heb je liever een grote zware deken of één zo licht als een veertje. Deze dekbedvullingen bestaan er allemaal: 

  • Wollen dekbed

  • Donzen dekbed

  • Katoenen dekbed

  • Synthetisch dekbed 

Wollen dekbed

Een dekbed gemaakt van wol is één van de zwaardere dekbedden. Hij ligt lekker warm, neemt goed vocht op en isoleert perfect zodat er geen lichaamsgeurtjes blijven hangen. Een groot voordeel van een wollen dekbed is dat hij een natuurlijke vuilafstotende werking heeft. Dit bespaart je een hoop gedoe! Een groot dekbed kun je immers niet snel de wasmachine in gooien. 

Donzen dekbed

Een donzen dekbed is daarentegen weer één van de lichtste dekbedden. Het dekbed is óf volledig van dons, óf een combinatie van dons en veren. Een volledig donzen dekbed voelt ontzettend zacht aan en houdt de warmte goed vast. Dit komt doordat het materiaal komt van de borst of buik van een eend of gans. Daarnaast heb je dus ook donzen dekbedden die aangevuld zijn met veertjes. Deze is minder zacht door het steeltje van de veer die je kunt voelen. Ook houdt deze minder goed warmte vast. Bovendien is een donzen dekbed een duurzame keuze. Hij gaat namelijk erg lang mee en waardoor je niet snel weer een nieuwe hoeft aan te schaffen. 

Katoenen dekbed 

Een katoenen dekbed is het meest verkochte dekbed. Dit natuurlijke materiaal is perfect voor mensen die ‘s nachts last hebben van warmte en zweten. Katoen voelt lekker koel aan en is goed in het reguleren en verwerken van vocht. Andere voordelen van een katoenen dekbed is dat het makkelijk wasbaar is en dat het materiaal antiallergisch werkt. Hierbij kun je dus denken aan mensen die allergisch voor huisstofmijt. 

 

Synthetisch dekbed 

Minder budget maar wil je wel een dekbed dat soortgelijk is aan dons? Kies een synthetisch dekbed! Een synthetisch dekbed is namelijk de meest voordelige keuze. Ze zijn net zo comfortabel, licht en luchtig als een donzen dekbed, maar wel minder zacht. Ook een dit dekbed is perfect voor mensen die het warm hebben ’s nachts. Het voelt nooit zweterig aan doordat het vocht en transpiratie afvoert. 

4-seizoensdekbed

Kan je niet kiezen? Of wil je niet voor elk seizoen een ander dekbed aanschaffen. Begrijpelijk. Een 4-seizoensdekbed heeft verschillende dekbedden die je eenvoudig kan aanpassen naar elk seizoen. Begint de zomer? Dan haal je een dekbeddeel er gemakkelijk af. Gaan we weer richting de winter? Dan zet je het dekbeddeel er weer op. Ideaal toch?


Hopelijk heb ik de zoektocht naar een dekbed een stuk makkelijker voor je gemaakt. Kom je er helemaal niet uit? Dan raad ik je aan om eens naar https://slaaponline.nl te gaan en je te laten adviseren door een specialist. Sweet dreams!