Adviesportaal
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het bestraten van uw oprit

Is uw oprit toe aan een opknap beurt? Eens in de zoveel jaren heeft uw oprit een beetje extra liefde nodig. Door verzakkingen in de grond en opkomend onkruid kan het zijn dat de oprit niet meer in de beste staat is. Het is daarom tijd voor een oprit make-over! In deze blog geven wij u een aantal tips voor het opknappen van uw oprit.

Tip 1: Zorg ervoor dat u een gladde ondergrond heeft om op te werken.  Controleer eerst de staat van uw oprit. Als er scheuren of gaten zijn, moet u die eerst repareren. U kunt dit zelf doen met wat betonpasta en een troffel. Als u de schade heeft gerepareerd, veegt u het hele oppervlak goed schoon om los vuil te verwijderen.

Tip 2: Vervolgens is het tijd om het oppervlak voor te strijken. Hierdoor zal het nieuwe bestratingsmateriaal beter hechten en zal ook de levensduur worden verlengd. Gebruik een primer die geschikt is voor buitengebruik en volg de instructies van de fabrikant nauwgezet op.

Tip 3: Nu bent u klaar om de nieuwe bestrating te leggen! Afhankelijk van de grootte van uw oprit, kunt u overwegen een professional in te huren om dit voor u te doen. Maar deze klus is ook heel goed zelf te klaren. Bij het bestraten kunt u gebruik maken van allerlei verschillende tools, bijvoorbeeld een bandentang voor het leggen van de bandjes aan de zijkanten van de oprit.

Tip 4:  Nadat de nieuwe bestrating is gelegd, is het belangrijk om deze af te dichten. Dit beschermt uw oprit tegen weersinvloeden en maakt hem ook gemakkelijker schoon te maken. Gebruik een afdichtmiddel dat geschikt is voor buitengebruik en volg de instructies van de fabrikant nauwkeurig op.

We hopen dat deze tips u hebben geholpen uw oprit op te knappen! Voor gereedschap en andere tools voor het bestraten kunt u terecht bij Visser & Visser.

 

https://www.visserenvisser.nl/