Adviesportaal
Image default
Aanbiedingen

Spierbalsem

Spierbalsem wordt regelmatig gebruikt door sporters, doordat het de pijn kan verlichten en helpt met herstellen van de blessure. Verder houd je de spieren ook soepel door het gebruik van spierbalsem. Alleen wat is spierbalsem precies en hoe werkt het? Zijn vragen die worden beantwoord in deze blog. Verder wordt er ook uitgelegd hoe spierpijn precies ontstaat en waarom het zo positief is. 

Wat is spierbalsem?

Spierbalsem is een massage balsem om blessures te voorkomen en te herstellen van blessures. Bij het inmasseren van de balsem heeft het een verkoelende of een verwarmende werking. Dit helpt ook bij stramme spieren. Bij het inmasseren voel je direct de werking ervan en voor een lange periode. Spierbalsem is een eenvoudig aan te brengen en in te wrijven, waardoor het een fijn product is om mee te werken. 

Hoe werkt spierbalsem? 

Spierbalsem is zo gemaakt dat de balsem snel door het gebied wordt opgenomen en de doorbloeding stimuleert. Doordat de doorbloeding wordt gestimuleerd, kunnen de afvalstoffen sneller worden afgevoerd door het lichaam. Hierdoor zal je een verlichtend gevoel krijgen en minder pijnklachten.  Verder door regelmatig gebruik van de balsem voorkom je ook stramme spieren en spierpijn. 

Hoe ontstaat spierpijn?

Veel mensen hebben spierpijn na een intense training, maar hoe ontstaat het precies? Spierpijn ontstaat, doordat er microscopische scheurtjes in de spieren komen tijdens het trainen. Dit klinkt heftig, maar dat is het niet. Het is eigenlijk heel positief. Tijdens het sporten komt er melkzuur in de spiervezels, waardoor de spierpijn ontstaat. Het lichaam gaat aan het werk om de spieren weer te herstellen. Waardoor je de volgende keer intensiever kunt trainen en meer gewicht aan kunt. Door een goede cooling down en warming up kan je de spierpijn al verminderen. Als je echt heel veel last hebt van de spierpijn kan je er spierbalsem opsmeren om de pijn te verlichten en de spieren soepel te houden. Verder kan je ook rek en strek oefeningen doen om de spieren soepel te houden en door te bewegen verminder je de spierpijn. 

5 Tips spierpijn verminderen 

Er zijn middelen waardoor jezelf spierpijn kunt verminderen zonder dat je een spierbalsem gebruikt. 

  1. Spieren masseren, door je spieren te masseren verlicht je het niet alleen, maar verbeterd de doorbloeding. Waardoor de afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden en de spierpijn verlicht kan worden. 

  2. Blijven bewegen, want het bewegen helpt de spieren soepel te houden en wordt er meer bloed rond gepompt. Hierdoor is er een betere bloeddoorstroming en worden de afvalstoffen beter afgevoerd. 

  3. Warm bad of douche nemen, hierdoor zetten je bloedvaten uit en kan er meer bloed naar je spieren stromen. Dit helpt om je spierpijn te verzachten. 

  4. Voldoende water drinken, door goed gehydrateerd te blijven zal je niet zo snel kramp in je spieren krijgen. Ook kunnen de afvalstoffen beter afgevoerd worden. 

  5. Eiwitten eten, omdat je zo intensief traint ontstaan er scheurtjes in de spieren en door eiwitten te eten kunnen die opgevuld worden. Waardoor de spieren groeien en herstellen. Eiwitten kan je halen uit kip, kalkoen, vis, kwark, biefstuk, eiwitrepen en -shakes en uit een eitje.