Adviesportaal
Image default
Aanbiedingen

Het overzichtelijk opstellen van je magazijn door een bandenstelling

Hoe zorg je ervoor dat je jouw magazijn overzichtelijk opstelt? Er zijn verschillende manieren om dit te doen, zoals het gebruikmaken van externe huren of juist verschillende opslagmiddelen in te zetten. Op Begra kun je veel van deze middelen vinden. Deze opslagmiddelen hebben elk zo zijn functie en voordelen, maar hun voornaamste doel is om optimaal gebruik te maken van een magazijnruimte. Voor bedrijven en ondernemers is dit zeer van belang, zeker wanneer je constant aan het groeien bent, waardoor je misschien op een gegeven moment zal kampen met een bevoorradingsprobleem.

 

In dit blog leggen wij je alles uit over de bandenstelling. Wat is een bandenstelling precies en hoe kunnen bedrijven en ondernemers hier baat bij hebben? Wij zullen de antwoorden hierop uitleggen in dit artikel.

Wat is een bandenstelling?

Een bandenstelling is een bepaald soort magazijnstelling waar men voornamelijk banden opslaan (zoals het ook in de naam wordt genoemd). Een bandenstelling wordt voornamelijk beschouwd als een grootvakstelling of een breedvakstelling. De ruimte die je ter beschikking hebt in een bandenstelling kun je gemakkelijk aanpassen in de hoogte en breedte. Een bandenstelling is dus erg flexibel, waardoor het handig is om verschillende soorten banden erop te slaan. Zo kun je dus gemakkelijk de juiste bandenstelling creëren voor het soort band dat je hebt (afhankelijk van hun formaat en type dat je bezit).

Wat zijn de voordelen van bandenstellingen?

Het hebben van een bandenstelling heeft zo zijn voordelen. Het maakt je voorraad aan banden namelijk overzichtelijker, omdat ze direct naast elkaar geplaatst kunnen worden en zo kan je ze dus ook makkelijk uit de stelling halen. Zoals eerder benoemd zijn bandenstellingen ook nog eens flexibel, waardoor je altijd de juiste bandenstelling kan maken aan de hand van de banden die je op voorraad hebt. Bandenstellingen zijn ook gebruiksvriendelijk, omdat ze makkelijk in elkaar te zetten zijn en je kunt ze ook gemakkelijk onderhouden.