Adviesportaal
Image default
Aanbiedingen

Een eerlijke taxatie in Gulpen

Wonen in Limburg wie wilt dat nou niet? Het is heel wat om geschikte woning te vinden die ook nog eens beschikbaar is. Mocht je een parel hebben gevonden en over wilt gaan tot een hypotheek is een taxatierapport een vereiste voor het afsluiten van een hypotheek. Maar waar moet je op letten voor een goede taxateur?

Waarom een taxatie?

Een taxatie helpt je om te beoordelen of de vraagprijs voor de woning waar jouw ogen op zijn gevallen ook daadwerkelijk realistisch is. Je hebt een taxatie ook nodig om je hypotheek daadwerkelijk rond te krijgen. De hoogte heeft namelijk te maken met jouw inkomen in combinatie met de waarde van de woning. Tegenwoordig mag je niet meer lenen dan de marktwaarde van je woning.

Taxatie gulpen

De woningen in Gulpen zijn niet meer allemaal nieuw waardoor het verstandig is naast een taxatie in Gulpen ook een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Dit wilt zeggen dat er een bouwkundig onderlegd iemand langs komt om te controleren of je woning verborgen gebreken heeft. Het is altijd verstandig om een bouwkundige keurig ook mee te nemen als ontbindende voorwaarden in je koopcontract. Mocht er dan toch plots iets opduiken wat veel geld gaat kosten kun je nog onder de koop uitkomen.

Let op

Een taxateur is niet jouw makelaar, maar het is wel belangrijk dat hij een goed beeld heeft van de huizenmarkt in jouw omgeving. Dit om een zo eerlijk mogelijke prijs te schetsen. Een makelaar en taxeteur werken nauw samen om voor jou de beste situatie te creëren.

https://www.boon-heuvelland.nl/taxatie-gulpen/