Adviesportaal
Image default
Aanbiedingen

DIY terras maken

Vooral in deze tijden van corona is het echt een luxe om een achtertuin te hebben, je hebt veel meer ruimte en zit minder dicht op je huisgenoten of gezin. Hiernaast heb je in deze tijd van quarantaine veel minder verplichtingen en veel meer flexibiliteit. Dit bied de gelegenheid om eens lekker in je tuin te gaan werken. Of je nou onkruid gaat wieden, aardbeien gaat planten of de hele tuin wil verbouwen, het is leuk en nuttig tijdverdrijf waar je na corona heel blij mee gaat zijn. Maar als je na corona lekker met je vrienden op je eigen terras wil zitten, zal je die toch eerst moeten bouwen. Ben je een echte doe-het-zelver? Maak dan je eigen terras! In dit artikel leg ik je uit hoe je het beste te werk kan gaan.

 

Allereerst is het essentieel om je tuin helemaal op te meten en uit te tekenen. Dan kan je ook op schaal tekenen waar je het terras wil hebben. Als het ontwerp klaar is, moet je de grond waarop het terras komt ongeveer 15 tot 20 cm diep afgraven. Hierna leehnavasor ga je zorgen dat het terras helemaal vlak komt te liggen. Dit doe je door een laag wit zand van ongeveer 10 cm dik op de afgegraven grond te strooien, met een lange lat kan je dit gladstrijken. Als je een groot terras maakt, is het slim om een lichte helling aan te brengen, zodat het regenwater weg kan lopen.

 

Als de voorbereidingen getroffen zijn, kan je de tegels gaan kiezen. Er zijn heel veel verschillende soorten tegels. Keramische terrastegels hebben een waterafstotende glazuurlaag maar vereisen wel een betonnen ondergrond, klinkers hebben een authentieke uitstraling en gebakken waaltjes hebben het ‘waalformaat’ dat geschikt is elk terras. In plaats van tegels, wordt een houten terras ook steeds populairder. Als je het formaat gekozen hebt, kan je de tegels gaan leggen. Klaar is Kees!

https://www.bricksandstones.nl/