Adviesportaal
Image default
Aanbiedingen

De voor- en nadelen van gas heaters en elektrische heaters

Als je op een zomeravond buiten zit en de zon ondergaat, kan het in Nederland al snel afkoelen. Het is natuurlijk zonde om dan naar binnen te gaan, als je met vrienden gezellig aan het borrelen bent. Om zo lang mogelijk buiten te blijven zitten, kun je een warmtebron in de tuin neerzetten. Je kunt kiezen voor een vuurkorf, maar veel mensen vinden het stinken. Daarnaast mag je op sommige plekken geen open vuur maken in verband met brandgevaar. Om op een veilige manier te genieten van de warmte, kun je een heater in de tuin plaatsen. Er is een variant op gas, maar er zijn ook elektrische Heather. Ben je benieuwd naar de voor en nadelen hiervan? Lees dan verder en kom erachter!

Heater op gas

Een heater op gas is ideaal als je snel veel warmte op het terras wilt. Je sluit de gasfles aan, draait deze open en je bent klaar! Een ander voordeel is dat je deze heater overal kunt neerzetten, omdat deze niet aangesloten hoeft te worden aan een stopcontact. Het nadeel aan gas, is dat de heater niet in een afgesloten ruimte geplaatst mag worden.

Heater op stroom

Elektrische heaters zijn ideaal als je meer warmte wilt in een afgesloten ruimte. Doordat de elektrische heater werkt op stroom, verbruikt deze geen zuurstof en is deze geheel veilig. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact. Het nadeel van deze heater is dat deze niet veel warmte afgeeft. 

Ontdek de mogelijkheden!

Nu je de voor en nadelen van de gas heaters en elektrische heaters weet, kun je een keuze maken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan een kijkje op de website van Tuinhaardxxl en bekijk het grote aanbod aan verschillende soorten heaters. 

https://www.tuinhaardxxl.nl/