Adviesportaal
Image default
Aanbiedingen

3 nuttige, leuke en grappige weetjes over bubbeltjesplastic

3 nuttige, leuke en grappige weetjes over bubbeltjesplastic

Wist je dat bubbeltjesplastic ook wel noppenfolie of bubbeltjesfolie wordt genoemd? En wist je tevens dat dit materiaal met name gebruikt wordt in een bubbeltjesplastic envelop of luchtkussen envelop? Of los in een verzenddoos wordt gestopt om te voorkomen dat de verzonden producten beschadigd raken tijdens het transport? Nu zijn dit toch wel de wat meer doge, standaard en ietwat saaie feiten. Daarom volgen hieronder drie nuttige, leuke en grappige weetjes over bubbeltjesplastic. Zit jij er klaar voor om meer te weten te komen over dit beschermingsmateriaal dat door velen ook als een soort speelgoed en tijdverdrijf wordt gezien? Lees dan snel even verder!

 

Nuttig weetje

Laten we maar meteen beginnen met het nuttige weetje. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het indrukken of ‘poppen’ van bubbeltjesplastic ervoor kan zorgen dat je je rustiger, alerter en kalmer voelt. Veel mensen zoeken naar iets waaraan ze kunnen friemelen wanneer ze zich onrustig, gejaagd, gestrest of gespannen voelen. Voor sommige mensen kan het friemelen aan een pen of een dergelijk object in zo’n geval helpen om de gewenste afleiding te vinden. Weer anderen gaan nagelbijten of met hun vingers of voeten tikken. Voor veel mensen geeft dit een bevredigend gevoel waardoor ze zich rustiger gaan voelen. Nu is dus gebleken dat zo’n zelfde gevoel kan optreden bij het ‘poppen’ bij bubbeltjesplastic. Op de één of andere manier wordt er een soort beloningsstofje in je hersenen vrijgegeven wat het indrukken van de bubbeltjes zo bevredigend en verslavend maakt.

 

Leuk weetje

Markeer de laatste maandag van januari even dikgedrukt in je agenda want dan is het de enige echte Bubble Wrap Appreciation Day. Deze dag is in het leven geroepen om nog eens goed stil te staan bij alle lol die wij mogen beleven aan het o zo populaire noppenfolie. Hoewel deze dag in Nederland nog niet zo heel erg bekend is, wordt het in andere landen uitbundig gevierd. Zo worden echt de gekste voorwerpen in bubbeltjesfolie verpakt. Nu weet jij wat jou te doen staat iedere laatste maandag van januari!

 

Grappig weetje

Misschien heb je hem al wel op jouw smartphone geïnstalleerd, misschien ook nog niet, maar er bestaat dus werkelijk waar een app waarbij je virtueel bubbeltjesfolie kunt laten knappen. Deze app genaamd ‘Bubble Wrap’ kan de ideale uitkomst zijn wanneer je geen noppenfolie in huis hebt of alle bubbeltjes inmiddels al hebt gepopt. Natuurlijk kan zo’n app de echte beleving van het laten knappen van bubbeltjesfolie niet 100 procent nabootsen, maar het is in ieder geval leuk geprobeerd!

 

https://blokpackaging.com