Adviesportaal
Image default
Zakelijk

Versneld naar werk gaan

Wanneer werknemers zich ziek melden zullen ze binnen twee weken weer hun werkzaamheden hervatten/ Maar het kan voorkomen dat een werknemer voor een langere periode uit beeld blijft. In dat geval is het verstandig de nodige stappen te ondernemen om versneld naar werk te gaan.

Versneld naar werk met een goede re-integratie

Het niet prettig wanneer een werknemer langdurig uit beeld is, dit geldt zowel voor de werkgever als werknemer. Het is daarom goed om er alles aan te doen de werknemer zo snel mogelijk aan het werk te krijgen. Dit traject heet re-integratie.

 

Gezamenlijke werk verantwoordelijkheid

Zowel werkgever als werknemer zijn verantwoordelijk om weer versneld naar werk te kunnen gaan. Beide partijen moeten er alles aan doen voor een succesvolle re-integratie. Dit traject moet worden ondersteund door een gecertificeerde verzuim bedrijf, dat kan een arbodienst zijn, maar ook een ander gespecialiseerd bedrijf. Zolang er een gespecialiseerde bedrijfsarts bij de instantie is aangesloten zit je goed.

 

Hoe werkt het programma om versneld naar werk te gaan?

Bij een succesvolle traject komen verschillende dienstverleners kijken die flexibel en onafhankelijk van elkaar worden ingezet. Daarbij wordt er onderscheid gemaakt tussen een eerste en een tweede spoor. Wanneer de gehele traject goed wordt ingezet ben je verzekerd van een versnelde re-integratie van je werknemer.  

 

Bij een eerste traject wordt er gezocht naar mogelijkheden voor een integratie binnen het bedrijf zelf. Het kan dan zijn dat de werknemer terugkeert in zijn oude functie, maar dit hoeft niet het geval te zijn. Een bedrijfskundige arts beoordeeld of het verstandig is de oude functie in te nemen of dat er gezocht moet worden naar een andere functie binnen het bedrijf.

 

Wanneer je werknemer langer uit beeld is, is het dus verstandig de juiste stappen te nemen. Versneld naar werk gaan is fijn voor zowel jou en als werknemer.