Adviesportaal
Image default
Zakelijk

Dit is wat advocaat vastgoedrecht inhoudt

Wanneer je een geschil hebt betreft vastgoed of huur kom je snel terecht bij een advocaat vastgoedrecht. Vastgoed zaken kunnen vaak wat ingewikkeld in elkaar zitten, er hangen vele haken en ogen aan vast. Een vastgoed advocaat heeft op dat moment antwoord op jouw lastige vragen.

 

Advocaat vastgoedrecht bij bouw gebreken aan je huis of bedrijfspand

Vaak wordt er aan een vastgoed advocaat gedacht bij een geschil bij de aan- of verkopen van een woning of bedrijfspand. Een vastgoed advocaat is een veelomvattend beroep dat zich richt op onroerende zaken. Het is dan ook belangrijk dat de advocaat kundig is in zijn vakgebied omdat er vele juridische aspecten aan orde komen. Denk daarbij aan koop en verkoop, pachten en projectontwikkelingen.

 

Geschillen binnen het vastgoed gaan vaak over erfpacht, contracten, vergunningen, opstal, hypotheekrecht en burenrecht.  Wanneer je een goede advocaat te pakken hebt gaan zij vaak ook nog over huur- en bouwrecht.

 

Advocaat vastgoedrecht wanneer het gaat om huurrecht

Huurrecht en problemen die zich daarbinnen bevinden vallen onder het vastgoedrecht. Regels van het huurrecht kunnen toegepast worden wanneer er sprake is van een correcte huurovereenkomst. Er is sprake van een huurovereenkomst wanneer de ene partij zich plicht tot het verhuren en gebruiken van een pand en de andere partij zich plicht in een tegenprestatie.

 

Jouw advocaat vastgoedrecht

Wanneer het gaat om gebieden als vastgoedrecht, huurrecht en bouwrecht is het belangrijk een goede advocaat naast je te hebben staan. Jouw advocaat vastgoed moet op dat moment het belang van jouw geschil goed voor ogen hebben.

 

Wanneer je een zaak wilt laten behandelen is het dan ook verstandig meerdere advocaten te benaderen. Leg je probleem voor en kijk hoe de ander daarop reageert, wanneer je merkt dat de advocaat zelf ook juiste vragen stelt, heb je waarschijnlijk een goede advocaat gevonden.