Adviesportaal
Image default
Zakelijk

Een hoogwaardige prijstang nu te koop

Een goede prijstang voor de laagste prijs. Dat klinkt als een utopie, maar dat is bij Shopdepot werkelijkheid. Hier vind je de beste prijstangen voor de laagste prijs. De meest gebruikte merken van prijstangen zijn Blitz, Kendo en Meto en die vind je hier tegen een schappelijke prijs terug. Een prijstang is een handig hulpmiddel in winkels voor meerdere doeleinden en wanneer je hiervoor geen hoofdprijs hoeft te betalen, is dat zeker meegenomen.

 

De veelzijdige prijstang

Veel winkels zullen inmiddels werken met een elektronische handscanner om de winkel te prijzen en af te prijzen. Toch zullen veel zaken merken dat er met deze technologische snufjes wel eens wat fout gaat. Het systeem hangt vast. De prijzen zijn niet doorgevoerd en kloppen niet. Of het duurt eeuwen voor de prijzen uitgeprint zijn en voor de schappen hangen. Dit kun je bij een spectaculaire aanbieding niet gebruiken, want je wil je klanten vanaf minuut een attent maken op de perfecte aanbieding opdat zij het artikel meteen in hun winkelmandje leggen. Bij een prijstang verander je de prijs handmatig en kun je meteen de nieuwe prijs op je sticker afdrukken. Met een klik van je vinger heb je een artikel afgeprijsd. Handig of niet?

 

De voordelen van een prijstang

Met een prijstang kun je niet alleen op zeer snelle wijze artikelen omprijzen of afprijzen. Prijstangen kun je ook gebruiken om je producten te coderen met een datum of batchnummer. Sneller etiketten aanbrengen dan met een stickertang is bijna onmogelijk. De merken prijstangen werken zeer soepel en snel. Wel moet je in de gaten houden of de inkt in je tang niet opraakt, want onleesbare prijzen kosten je veel omzet en tijd. Vervang dus tijdig de inktrol op je stickertang.

 

Waarop letten bij de aanschaf van een prijstang?

Wanneer je besloten hebt een prijstang te kopen, moet je letten op een aantal zaken. Het merk van de prijstangen zegt veel over de kwaliteit ervan. Koop je een merk, weet je zeker dat de tang duurzaam is en deze soepel en vlug zijn werk verricht. Tevens moet je letten op het aantal regels. Er zijn een, twee of drie regels in een stickertang te vinden. Wanneer je de tang gebruikt om alleen een prijs af te drukken, heb je voldoende aan een regel. Wanneer je echter werkt met een prijs en datum op je sticker of wanneer je gebruik maakt van een van/voor prijs, dan is de stickertang met twee regels handiger. Drie regels zijn handig voor het afdrukken van prijs, datum en serienummer. Naast de regels moet je ook letten op de hoeveelheid karakters die afgedrukt kunnen worden. De hoeveelheid af te drukken karakters varieert meermaals tussen de 5 en 29 karakters.

 

Welke etiketsoort?

Het spreekt vanzelf dat bovenstaande factoren, meteen ook bepalend zijn voor het formaat etiket dat in je sticker- of prijstang van Shopdepot verwerkt moet worden. Tevens moet er gelet worden op het type etiket dat in je stickertang gebruikt dient te worden: rechthoekige etiketjes of etiketjes met een golfrand.