Adviesportaal
Image default
Zakelijk

De aanschaf van een elektrisch zit sta bureau

Eenelektrisch zit sta bureau is een bureau die je kunt verstellen, zodat je er zowel aan kunt zitten als staan. Je kunt het bureau verhogen als je staand wilt werken, en verlagen als je zittend wilt werken. Doordat het bureau elektrisch te verstellen is, staat het bureau snel op de gewenste hoogte. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om met zit sta bureaus te werken. Dit is namelijk veel gezonder voor je lichaam. Ook als je vanuit huis werkt, is het zeker geen slecht idee om een elektrisch zit sta bureau aan te schaffen.

Ergonomisch aan het werk

Ergonomisch werken is tegenwoordig een zeer belangrijk onderwerp. Bij ergonomisch werken is vooral een correcte lichaamshouding van belang. Wanneer je de hele dag zit, heb je al snel de neiging om een verkeerde houding aan te nemen. Dit is slecht voor je nek en voor je rug. Je rug- en nekwervels kunnen hierdoor ook permanent verkeerd gaan staan. Een kantoorbaan kan dus zeer ongezond zijn voor je lichaam. Het menselijk lichaam is niet gemaakt om uren achter elkaar in een zittende positie door te brengen.

 

Met een elektrisch zit sta bureau kan je eens in de zoveel tijd gaan staan. Op deze manier krijg je minder snel last van rugklachten. Als je ergonomisch werken belangrijk vindt, is het dus zeker aan te raden om voor een elektrisch zit sta bureau te kiezen.

Lichamelijke klachten voorkomen

Je kunt lichamelijke klachten eenvoudig voorkomen door het zit sta bureau iedere dag meerdere keren te verstellen. Het is ook aan te raden om een ergonomische stoel te kopen. Op die manier neem je automatisch de juiste zithouding aan als je even gaat zitten. Houd er echter rekening mee dat het verstandig is om minimaal de helft van de tijd te gaan staan, al zit de stoel nog zo lekker.

Een elektrisch zit sta bureau is eenvoudig te verstellen

Een elektrisch zit sta bureau hoef je niet handmatig te verstellen. Je kunt dit bureau namelijk eenvoudig elektrisch verstellen. Hierdoor is dit bureau zeer eenvoudig in gebruik. Ben je even klaar met zitten? Dan hoef je alleen maar op de knop te drukken, zodat het bureau de juiste houding aanneemt. Dit scheelt enorm, want je wordt er waarschijnlijk ook niet vrolijk van als je je bureau steeds handmatig moet verstellen. Als je veel tijd op kantoor doorbrengt, is een zit sta bureau dat je elektrisch kunt verstellen dus een must.

Waar koop je een elektrisch zit sta bureau?

Er zijn verschillende webshops waar je een elektrisch zit sta bureau kunt kopen. Een zit sta bureau is een goede investering als je veel tijd achter je bureau doorbrengt. Het is echter wel van belang dat je een goed bureau aanschaft waar je een lange tijd profijt van kunt hebben. Lees daarom altijd even de recensies van een webshop door voordat je er een bestelling plaatst. Een bestelling is overigens wel een momentopname, en daarom is het verstandig om vooral naar recente reviews te kijken.