Adviesportaal
Image default
Woningen

Tips bij een verbouwing

Ga je binnenkort je huis verbouwen en wil je dat dit soepel verloopt? Dan kan deze blog met een aantal tips goed van pas komen. Lees je mee?

Tip 1: Zorg voor een goede voorbereiding

Een goed begin is het halve werk en dit geldt ook voor de verbouwing van je huis. Het is verstandig om van tevoren goed na te denken over alle wensen die je hebt. Weet je nog niet wat al je wensen zijn? Doe dan inspiratie op door woonprogramma’s te bekijken en op platforms zoals Pinterest en Instagram te scrollen. Weet je wat al je wensen zijn? Zet ze dan op papier, zodat je niets vergeet tussen al het geregel van de verbouwing door.

Tip 2: Wat is je budget?

Nadat je alle wensen voor de verbouwing uitgewerkt hebt, is het handig om na te gaan of deze wensen allemaal wel financieel haalbaar zijn. Als je niet voldoende budget hebt om al je wensen in vervulling te brengen, kun je eventueel je hypotheek verhogen of bepalen welke verbouwplannen op een later moment uitgevoerd kunnen worden.

Tip 3:  Voldoe aan de regelgeving

Check voordat je gaat verbouwen wat je allemaal dient te doen om aan de regelgeving te voldoen. Als je niet voldoet aan de regelgeving kan dit nare gevolgen hebben, zo heb je kans op een bouwstop of op verschillende boetes. Wij raden je aan om een bezoekje te brengen aan de lokale gemeente om informatie te krijgen over de huidige regels. Daarnaast is het slim om een vergunningcheck te laten doen.

Tip 4: Huur specialisten in

Als je twee linkerhanden hebt, is het verstandig om de juiste vakmensen in te schakelen voor de verbouw werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan een aannemer, architect en constructeur. Zoek naar specialisten bij jou in de buurt zoals, architect Weert zodat de reiskosten niet te hoog oplopen. Bekijk verder nog reviews en vraag offertes aan bij verschillende bedrijven zodat je deze kan vergelijken.

 

 

https://www.stateofarchitecture.com/architect-weert