Adviesportaal
Image default
Woningen

Online op zoek naar een nieuwe koopwoning?

Iedereen doet het. Online zoeken naar woningen. Via Funda of via de websites van lokale makelaars voor het laatste aanbod. Via de zoekfilter geeft u uw wensen en mogelijkheden weer en binnen no time heeft u een compleet overzicht van huizen die binnen uw gewenste mogelijkheden vallen. Vervolgens kunt u bij interesse eenvoudig een reactie geven, waarna de makelaar u dikwijls nog dezelfde dag contacteert voor de mogelijkheden tot bezichtiging. Ideaal, maar gezien de huidige (overspoelde) markt moet u er op tijd bij zijn en eigenlijk al direct weten of uw interesse gegrond en concreet is. Bovendien rijzen de huizenprijzen momenteel de pan uit en is het niet onverstandig u goed te oriënteren op het gewenste woongebied en of er omliggend mogelijk gunstigere opties beschikbaar zijn. Zoekt u bijvoorbeeld een woning in Den Bosch? Dan is een woning nabij Den Bosch wellicht ook een mogelijkheid voor u!

Bent u op zoek naar een woning in de omgeving van Den Bosch
Den Bosch is een mooie stad met veel historie. De middeleeuwse binnenstad is erg populair en er is altijd veel te beleven. Met name carnaval wordt in deze stad groots gevierd en wordt dan omgetoverd tot Oeteldonk. Mocht u toch liever ergens wonen waar het wat rustiger is kunt u bijvoorbeeld denken om een huis te kopen in Sint-Michelsgestel of in Rosmalen. Deze dorpen liggen vrijwel tegen Den Bosch aan, maar binnen hetzelfde tijdsbestek staat u ook in de rustgevende natuur. Dat is ook een van de grootste trekpleisters van huis kopen Sint-Michielsgestel. Een landelijke omgeving, maar met een snelle verbinding met de stad. Alle hoogstnodige voorzieningen bevinden zich in het dorpse karakter en voor een breder en groter aanbod van diensten staat u in no time in het centrum van Den Bosch. Ideaal toch?

Nog dichter bij het stadscentrum wonen? Dan kunt u ook nog uitwijken naar Rosmalen. Deze plaats valt sinds de jaren 90 al onder de gemeente ’s-Hertogenbosch, maar heeft wel een rijkelijk eigen centrum met alle voorzieningen dichtbij zoals scholen, winkels, horeca, sport- en ontspanning mogelijkheden. Rosmalen is dan ook geen echt dorp meer te noemen. Met bijna 40 duizend inwoners en een sterke verbinding met Den Bosch, is Rosmalen eerder een sub-stad te noemen. Veel starters en jonge gezinnen met kinderen roeren zich dan ook eerder op de woningmarkt in Rosmalen dan in Den Bosch. Let wel, starterswoningen zijn ook in Rosmalen (net als in de rest van Nederland) beperkt te vinden ten opzichte van de grote vraag. Redelijk beschikbaar zijn er woningen in het middensegment. Voor mensen met een grotere portemonnee is een huis kopen Rosmalen een minder groot probleem. Het dorp kent een goede beschikbaarheid van woningen in het hogere segment.

Waar u op moet letten bij het kopen van een woning
Om u goed voorbereiden op de aankoop van een woning willen wij u graag voorzien van de volgende handige tips:  

  1. Zet uw wensen op een rij.

Een nieuwe woning kopen doet u niet zomaar. Maak daarom een overzicht van de wensen die echt belangrijk voor u zijn en een van de wensen waarin u eventueel bereid in bent concessies te maken. Zo maakt u uw zoektocht naar een nieuwe woning een stuk makkelijker!

  1. Zoek een goede hypotheekadviseur.

Het is altijd handig om te weten wat de financiële mogelijkheden zijn. Als u weet wat u kunt lenen kunt u samen met uw hypotheekadviseur bepalen wat de maximale koopbudget is. Een hypotheekadviseur kan u ook helpen met het bepalen van de prijs voor het eerste bod. 

  1. Wilt u een aankoopmakelaar.

Natuurlijk kunt u zelf uw woning kopen. Maar u kunt ook kiezen voor een aankoopmakelaar. Een aankoopmakelaar neemt zaken als het plannen van een bezichtigingen en plaatsen van een bod voor u uit handen. Zo hoeft u zich hierover niet druk te maken!

  1. Neem iemand mee om de woning te bezichtigen.

Het is niet alleen gezellig om een vriend of vriendin mee te nemen naar uw bezichtiging maar ook nog eens erg handig. Want deze persoon ziet misschien dingen die u ontschoten zijn, of heeft vragen over de woning waar u niet aan gedacht heeft.