Adviesportaal
Image default
Woning en Tuin

Wanneer schakel je een verkoopmakelaar in?

Een verkoopmakelaar is er om u te helpen bij de verkoop van uw woning. Op het moment dat u besluit uw woning in de verkoop te zetten is het verstandig dit in samenwerking met een verkoopmakelaar te doen. Een verkoopmakelaar kun je gemakkelijk vinden bij Schoofmakelaardij een gerenommeerd makelaar gevestigd in Amersfoort.

De woning verkopen

Zodra u uw woning gaat verkopen is het zaak een goede voorbereiding te treffen, dit om de verkoop te vergemakkelijken. Bij de woningverkoop is er een simpel onderscheid te maken tussen twee type woning, de woning die snel verkoop en de woning die lang te koop staat. U wilt natuurlijk dat uw woning snel verkocht zal worden en hierbij speelt u een belangrijke rol. Verstandig is het om de woning verkoop klaar te maken, dit geld natuurlijk ook voor de eventuele buitenruimte (tuin). Een goed kaar gemaakte woning is een echte verkoop woning en zal de verkoop versnellen.

Een verkoop woning

Op het moment dat u van uw woning een echte verkoop woning wilt maken dient u te letten op de volgende punten:

  • De uitstraling van de woning buiten
  • De uitstraling van de woning binnen
  • De eventuele buitenruimte van de woning

De uitstraling van de woning aan de buitenkant is van groot belang voor de verkoop. De buitenkant van de woning zal het eerste zijn wat een eventuele koper ziet en de eerste indruk is vaak van groot belang bij de beslissing een woning te kopen of juist voorbij te laten gaan. Om de woning van buiten verkoop klaar te (laten) maken is het van belang dat u zorgt voor een verzorgt uiterlijk. Denk aan schilderwerk, de staat van de deuren en kozijnen en zorg dat u voor de foto’s welke u gebruikt in ieder geval de ruiten hebt gewassen.

De uitstraling van de woning aan de binnenkant is natuurlijk ook zeer belangrijk. Het is aan te raden om de woning niet “vol” te hebben staan. Denk hierbij aan verzamelingen planten of beeldjes e.d. Een redelijk lege woning met natuurlijk wel noodzakelijk meubilair zoals een bank en een eethoek verkopen vaak beter dan woningen welke aangekleed zijn in een bepaalde stijl. Hoe neutraler de woning oogt, des te meer potentiële kopers interesse zullen hebben. Tracht ook eventuele huisdieren in ieder geval bij de bezichtigingen niet aanwezig te hebben en haal zeker indien u rookt de asbakken van de tafels.

De eventuele buitenruimte, zoals de tuin of het balkon dienen vooral schoon te zijn, niet vol te staan met spullen (vooral m.b.t. het balkon) en eventuele tegels (tuin) zouden voor de verkoop het beste schoon en recht moeten liggen. Heeft u bijvoorbeeld een verzakking, werk deze dan eerst weg voor u het huis in de verkoop zet.

Schoof Makelaardij

Met een makelaar verkoopt u vaak sneller. De makelaar kan u helpen met de administratie rond de verkoop, de bepaling van de waarde van de woning en natuurlijk ook tips geven om de woning zo goed mogelijk verkoop klaar te maken. Een van de belangrijkste pluspunten is echter vaak dat een makelaar beschikt over een ruim klantenbestand waar ook veel woningzoekende in staan. Zo kan een makelaar uw woning aanprijzen bij de juiste personen waarvoor uw woning passend zal zijn. Ook kan een makelaar open dagen organiseren waarop potentiële kopers uw woning bezoeken.

Een verkoop makelaar kan daarom niet ontbreken bij de verkoop van uw woning. Gaat u uw woning verkopen? Neem dan snel contact op met een makelaar verkoop van Schoofmakelaardij. Binnenlopen bij ons kantoor kan natuurlijk ook, we zijn gelegen aan de Everard Meysterweg 58A, te Amersfoort.

https://www.schoofmakelaardij.nl/