Adviesportaal
Image default
Woning en Tuin

Wanneer is een stille stofzuiger fijn?

Lawaai hoort bij stofzuigen. Dat is wat we vaak horen als het gaat over stofzuigen. Toch is dat niet helemaal waar. Je hebt namelijk ook goede stille stofzuigers, die veel minder geluid produceren. Maar wanneer is zo’n geluidloze stofzuiger nu fijn? Dat bespreken we in dit artikel.

Bij last van je gehoor

Heb je last van je gehoor? Bijvoorbeeld omdat je een gehoorapparaat hebt. Of omdat je gevoelig bent voor harde geluiden. Dan kan een stille stofzuiger uitkomst bieden. Omdat het decibelniveau een heel stuk lager ligt dan bij een gewone stofzuiger, krijg je minder snel last van je oren tijdens het stofzuigen. Hoe je het wendt of keert: tijdens het stofzuigen ben je normaliter altijd in de buurt van hard geluid. En dat is niet fijn als je daar gevoelig voor bent. 

Je woont in een gehorig huis of appartement

Een reden om voor een geruisloze stofzuiger te kiezen, kan liggen in het feit dat je in een gehorig huis woont. Je wilt niet dat de buren teveel last van je hebben. In die gevallen kan een stille stofzuiger uitkomst bieden.

Je stofzuigt graag in de vroege ochtend

De zaterdagochtend, een ideale ochtend om het huis te stofzuigen. Zo ben je klaar met dit klusje voordat het weekend goed en wel begonnen is. Maar wat nu als de rest van het gezin nog ligt te slapen. Je man heeft een pittige werkweek gehad. Je puberzonen zijn op stap geweest. Je wilt ze dan niet wakker maken. Ook in deze gevallen is een stille stofzuiger een uitkomst

https://stofzuiger-info.nl/