Adviesportaal
Image default
Woning en Tuin

Kom tot rust in je tuin met de perfecte loungeset

Als jij helemaal tot rust komt in de buitenlucht, dan is een loungeset in je tuin onmisbaar. Plaats comfortabele meubels in je tuin om in een rustige omgeving thee te drinken of een boek te lezen. Wie wil dat nou niet? Als je er nog niet helemaal uit bent welke loungeset het beste bij jouw tuin past zullen we je helpen met het maken van de juiste keuze. 

Welke soorten loungesets bestaan er?

In principe bestaan er twee type loungesets waar je uit kunt kiezen. Allereerst heb je loungesets met een lage tafel. Vooral voor kleinere tuinen is een koffietafel handig om te hebben. Als je wat meer ruimte hebt kun je ook kiezen voor een lounge dining set. Bij deze loungesets ontvang je een hoge tafel waar je aan kunt dineren. Als je graag buiten eet is een hoge tafel ontzettend prettig. 

De meubels die bij een loungeset zijn inbegrepen zullen niet altijd hetzelfde zijn. Soms zitten er stoelen bij, soms een bank of misschien een combinatie van de twee. Een loungebank buiten is heel handig om te hebben. Een loungebank geeft namelijk een knus gevoel aan je tuin en straalt meer gezelligheid uit dan losse stoelen. Ook kun je lekker liggen op comfortabele loungebanken. Je kunt kiezen uit verschillende soorten en maten: er bestaan namelijk rechte loungebanken en hoekbanken. Op basis van de ruimte in je tuin kun je een keuze maken uit de perfecte loungebank buiten. 

Welk materiaal is het beste voor een loungeset?

Loungesets zijn verkrijgbaar in verschillende materiaalsoorten. Voor welk materiaal kun je nou het beste kiezen? Moet je gaan voor hout of kunststof? Iedere materiaalsoort heeft zo zijn eigen voordelen, deze hebben we voor je op een rijtje gezet.  Je eerste mogelijke optie is een houten loungeset. Deze loungesets zijn gemaakt van een speciale houtsoort die goed bestemd is tegen allerlei weersomstandigheden. Je hoeft je weinig zorgen te maken over beschadigingen zoals scheurtjes of verwering. Bovendien past een houten loungeset mooi bij een groene tuin en straalt het een natuurlijk sfeer uit. Een andere mogelijkheid is een loungeset van kunststof. Kunststoffen loungesets, ook wel wicker loungesets genoemd, zijn erg populair. Ze hebben een soortgelijke uitstraling als hout, maar zijn vaak lichter van gewicht en goedkoper. Net zoals de houten loungesets zijn de wicker loungesets goed bestemd tegen weersomstandigheden en gaan ze lange tijd mee. Benieuwd naar meer mogelijkheden? raadpleeg dan diverse websites en kom achter de vele voordelen die hierbij gepaard gaan.