Adviesportaal
Image default
Woning en Tuin

Het aangezicht van je woning opfrissen

Een fris en verzorgd aangezicht van je woning, dat is iets wat iedereen wil. Het zorgt voor een verwelkomende uitstraling aan je gasten. Maar nog belangrijker, het geeft jou zelf een fijn gevoel wanneer je thuiskomt. Thuiskomen voelt ook echt als thuiskomen. Het aangezicht van je huis is ook behoorlijk van belang als je je woning gaat verkopen. Besteed hier dus nog even aandacht aan voordat je je huis laat fotograferen en op Funda zet. Wat de reden ook is om het aangezicht van je woning aan te pakken, hier vind je enkele concrete tips waarmee je gelijk aan de gang kan.

Planten

Een voortuin zonder planten is bijna geen voortuin te noemen. Planten geven jouw voortuin (en daarmee ook het aangezicht van je woning) een vrolijke en verwelkomende uitstraling. Is je voortuin bestraat? Dan kan je ook kiezen voor bijvoorbeeld een plantenbak met enkele mooie planten naast de voordeur. Dit geeft jouw entree gelijk extra sfeer.

Een nieuw huisnummer

Heb jij nog steeds zo’n ouderwets emaille nummerplaatje? Weg ermee! Niet alleen zijn de bordjes vaak van afstand nauwelijks leesbaar, ook zien ze er alles behalve mooi uit. Er is tegenwoordig veel meer te kiezen in de wereld van huisnummers. Neem bijvoorbeeld maar eens een kijkje op https://rvshuisnummers.nl/.

Niet alleen qua kleuren valt er steeds meer te kiezen. Ook qua opties. Zo winnen extra grote huisnummers en huisnummers met LED verlichting flink aan populariteit. Aan een mooi huisnummer ben je normaliter niet meer dan enkele tientjes kwijt. Of laat een naambordje maken met de namen van jou, je partner en de kids. 

Gevel laten reinigen

Weer, wind en de tand des tijds: je gevel heeft door de jaren heel wat te doorstaan. Hierdoor kan langzaam aanslag op je gevel ontstaan. De steeds toenemende luchtvervuiling in Nederland versterkt en versnelt dit proces nog verder. Bakstenen kunnen zelfs ietwat gaan verkleuren. Gelukkig is dit in veel gevallen eenvoudig op te lossen. Een professionele gevelreiniger of een schoonmaakbedrijf maakt in enkele uren je hele gevel weer als nieuw. Ga niet zelf aan de slag met een hogedrukspuit. Wanneer je de verkeerde gereedschappen gebruikt kan er namelijk juist schade ontstaan.

Je kozijnen

Kozijnen maken of breken het aangezicht van je woning. Je gevels aanpakken is de duurste, maar ook de meest effectieve manier om het aangezicht van je woning op te frissen. Je kan hiervoor een schilderbedrijf inhuren. Maar als je handig bent kan je ze ook prima zelf even in de lak zetten. Of vraag desnoods iemand uit je familie of vriendenkring om te helpen. Zo bespaar je al snel enkele honderden tot duizenden euro’s.