Adviesportaal
Image default
Woning en Tuin

Alles wat u moet weten over houten vloeren

Houten vloeren, wie wil ze niet? Toch komt er een hoop bij kijken. Daarom is het van belang dat u zich goed inleest. Gelukkig worden in deze blog allerlei zaken behandeld omtrent houten vloeren. Welke soorten hout moet ik gebruiken? Hoe doe ik het met vloerverwarming? Wat zijn de voordelen van een houten vloer? Hopelijk worden al deze vragen beantwoord.

Houten vloeren

Een houten vloer is voor veel mensen de ideale oplossing. Het ziet er goed uit en het is duurzaam. Zo gaat een houten vloer vaak jaren mee. Als uw houten vloer begint te slijten dan deze worden opgeschuurd en in de lak worden gezet. Dit zorgt ervoor dat de houten vloer weer als nieuw is. Een ander voordeel van een houten vloer is dat het makkelijk te onderhouden is. Het is makkelijk schoon te maken met een dweil of stofzuiger. Daarnaast is een houten vloer ook vrij goed te repareren, mochten er beschadigingen optreden. Ten slot zijn er nog twee grote voordelen aan een houten vloer. Ten eerste is het mogelijk om er vloerverwarming bij aan te leggen. Dit geld overigens niet voor elk houtsoort, maar de meeste kunnen er goed tegen. Ten tweede, en ook meteen te laatste, geeft een houten vloer een erg gezellige sfeer.

Verschillende soorten houten vloeren

Er zijn erg veel verschillende soorten houten vloeren. Zo kunnen er van tientallen soorten hout vloeren gemaakt worden. Voorbeelden van deze soorten hout zijn: eiken, essen, beuken, robijn, tijgerhout, walnoten en nog veel meer. Maar het houdt hier niet bij op, zo hebben vele houtsoorten ook nog verschillende soorten. Neem als voorbeeld de eiken. Zo zijn er Amerikaans eiken, Russische eiken, Zuid-Amerikaans eiken en Europese eiken. Genoeg keuze dus. Hoe kan ik tussen al deze verschillende soorten ooit een keus maken kunt u zich nu afvragen. Gelukkig zijn er vele bedrijven gespecialiseerd in houten vloeren. Zij kunnen u precies uitleggen wat elke houtsoort precies inhoudt. En welke houtsoort het best aansluit op uw eisen. Juist doordat er zoveel keus is, is de kans erg groot dat er een houten vloer is die aan al uw wensen voldoet.

Gerelateerde artikelen

Sierhekwerk als perfecte afscheiding voor ieder terrein

Hoe kom je aan inspiratie voor je badkamer?

Wat is decorvloer laminaat?