Adviesportaal
Image default
Winkelen

Abonnement bij je favoriete winkel?

Het zal je waarschijnlijk wel bekend voorkomen, je krijgt een aanbod van je favoriete winkel om op regelmatige basis een product te ontvangen of je krijgt wekelijks je bestelling van gezond eten in een box. Deze aanbieders bieden in de meeste gevallen een vaste abonnementsvorm aan voor consumenten. Zo krijg je elke week/maand een vaste levering bij je thuis met daarin de maaltijden voor een week, gezondheidsartikelen, bloemen, gezondheidsartikelen of elke maand bijvoorbeeld een nieuwe parfum. Deze abonnementsdiensten zijn de afgelopen drie jaar met ruim 2500% gestegen ten opzichte van de jaren ervoor. Als je een dergelijk abonnementsvorm afsluit met je favoriete winkel of dienstverlener, krijg je bijna altijd een hoge korting aangeboden in tegenstelling tot elke keer los de bestelling te plaatsen. De voordelen voor aanbieders zijn natuurlijk logisch, zo weten hun precies wat zij via abonnementen verkopen, kan de logistiek beter ingesteld worden en bouw je een sterk merk op met vaste klanten. Voor zowel de consument als de aanbieder zijn er dus een hoop voordelen te noemen waarom deze trend doorgezet zal worden.

Niet in alle markten is een abonnementsvorm mogelijk.

Voor bijvoorbeeld kledingwinkels en schoenenwinkels is het aanbieden van een abonnementsvorm praktisch onmogelijk, omdat consumenten niet zomaar de nieuwste schoenen of een nieuw jurkje automatisch kopen. Toch zal je wel kledingwinkels gaan zien die een abonnement aanbieden, alleen zal dit wel zijn op bijvoorbeeld shoptegoed die je elke maand krijgt, waarbij je dan als voordeel hebt dat je automatisch korting krijgt. Steeds meer winkels zullen op een originele manier proberen om jou als vaste klant te interesseren om terug te komen in de shop. Dit zie je bijvoorbeeld terug bij bijvoorbeeld cadeauwinkels die je elke maand of kwartaal een leuk cadeautje toesturen of een erotiek winkel die elke maand een leuk speeltje voor volwassenen op de mat bezorgt. 

Sluit je een abonnement af? let dan op de volgende zaken!

Door de grote populariteit is de verwachting dat veel consumenten een dergelijke abonnementsvorm afnemen. Let hierbij wel op dat dit een flexibel abonnement is en je niet jaren vastzit aan het abonnement. Daarnaast is het ook verstandig om even goed te kijken bij reviews bij de betreffende winkel om zo te achterhalen of er geen duistere dingen zijn en de service van het bedrijf in orde is. Is alles in orde? Maak dan vooral gebruik van een abonnement, zodat je gebruik maakt van alle voordelen.