Adviesportaal
Image default
Vervoer en transport

Verhuisdozen voor het verhuizen van collecties

Verhuisdozen voor het verhuizen van collecties

Ben jij een verzamelaar in hart en nieren? Dan is deze blog wellicht wat voor jou. Wij komen regelmatig klanten tegen die grote collecties hebben, variërend van cartoons tot auto’s. Dit zijn vaak geliefde items en van onschatbare waarde. Wij krijgen vaak de vraag hoe deze items het best verhuisd kunnen worden. Alvorens je verder leest kun je alvast aan de slag gaan met het kopen van geschikte verhuisdozen. Deze zijn onmisbaar bij het verplaatsen van je verzameling. Verhuisdozen zijn namelijk de eenvoudigste en meest kosteneffectieve manier om items te verplaatsen naar een opslagruimte. Daarnaast leent een verhuisdoos zich ook als bewaarbak voor de lange termijn. Voor de optimale ruimte-efficiëntie is het slim om twee verschillende maten aan te schaffen voor het eenvoudig stapelen. Ben jij opzoek? Klik hier.

Gebruik de juiste verhuismaterialen

Tijdens het verhuizen zijn er een aantal onmisbare benodigdheden. Deze zijn als volgt:

Lakens, dekens en oude t-shirts zijn ideaal voor grote, antieke items zoals meubels, instrumenten en voertuigen. Grote lakens bieden bescherming tegen stof, zon en eventuele krassen. Als je het nog grondiger aan wilt pakken kan je investeren in officiële auto of meubelhoezen. Oude t-shirst zijn ideaal om je dozen strak in te pakken. Zo voorkom je dat je items gaan schuiven of beschadigen tijdens de reis.  

Noppenfolie biedt bescherming voor breekbare items. Wikkel deze folie strak om je spullen heen zodat ze beschermd zijn voor verplaatsing en langdurige opslag.  die geweldig zijn voor verplaatsing en langdurige opslag.

Dunne, fragiele verzamelobjecten zoals vinylplaten, stripboeken en kaarten kunnen allemaal wel wat plastic hoezen gebruiken als laatste red middel. Plastic beschermt bovenstaande items tegen bevuiling of vlekken, waardoor ze minder waard kunnen worden. Naast plastic is het handig om tape, markers en tiewraps aan te schaffen. Tape is essentieel bij het bevestigen van de noppenfolie en om een verpakking daadwerkelijk af te sluiten. Markers helpen bij het labelen van dozen zodat je niks kwijt raakt. Tot slot zorgen tiewraps voor het vastmaken van items om verschuiving en wrijving te voorkomen.

https://verhuisdozen.store/