Adviesportaal
Image default
Vervoer en transport

Uitstoot vliegtuigen met pakketjes

Tegenwoordig worden er veel besteld uit het buitenland, bijvoorbeeld met mooie luchtvracht suriname. Dit is één van de makkelijkste manier om producten te vervoeren van land A naar land B. Dit heeft een goede reden, het is het snelst en misschien het meest efficiënt. Daardoor wordt er steeds meer gevlogen in de lucht met pakketjes bezorgen als de eerste prioriteit. Daardoor kan je kijken naar hoe vervuilend het vliegen nou eigenlijk echt is. Hoeveel uitstoot ontstaat er door vliegen en de luchtvracht van vliegtuigen die wordt aangemaakt en hoe kunnen we dit verminderen?

Hoe ontstaat er uitstoot?

Wat is uitstoot nou eigenlijk? Uitstoot zijn de gassen die vrijkomen bij de verbranding van een soort brandstof. Bij vliegtuigen is dit petroleum, een soort sterke versie van benzine. Deze brandstof wordt verbrand door een motor en wordt gebruikt in een vorm van energie, in dit geval beweging. De verbranding zorgt voor het ontstaan van andere stoffen die worden aangemaakt. Daardoor zie je dat bijvoorbeeld bij landen waar veel in de stad wordt gereden en gevlogen een smog hangen. Dit is een mist van de stoffen die bij verbranding vrijkomen en uitgestoot worden. Dit is uiteindelijk slecht voor de aarde en de mensheid omdat deze stoffen niet goed voor de mens zijn en de aarde hierdoor opwarmt.

Potentiele oplossingen voor uitstoot

Er bestaan natuurlijk ook oplossingen en concepten die baat kunnen hebben bij het verhelpen van de problemen die we nu hebben, want dit willen we eigenlijk zo snel mogelijk oplossen. Eén van deze oplossingen is het gebruiken van elektrische vliegtuigen. DIt is nog niet op de markt, maar wordt nu wel heel erg veel naar gekeken om dit eventueel te kunnen realiseren op de markt. Het is een probleem omdat de accu’s voor vliegtuigen enorm zouden moeten zijn om de hoeveelheid energie te kunnen vervangen met elektra. Hierdoor is het nog een ontwikkeling die plaats moet vinden en daardoor nog niet een reeël iets is.