Adviesportaal
Image default
Vervoer en transport

Dé uitgebreide reisblog voor verhuizen naar Spanje

Dé uitgebreide reisblog voor verhuizen naar Spanje

Ga jij binnenkort de stap wagen? Verhuis je naar Spanje, of heb je een extra appartementje gekocht in Alicante aan de kust? Spanje is de place to be en een heuze droomplek. In deze blog ontdek je alles wat je moet weten om voorbereid te vertrekken naar Spanje. Wist u dat u als hoogopgeleide werknemer in Spanje mogelijk in aanmerking komt voor de Europese Blauwe Kaart?

Het proces van verhuizen naar Spanje kan stressvrij zijn zolang u de procedures volgt. U heeft vele alternatieven om uw inboedel naar Spanje te verhuizen. Dit komt omdat Spanje een gunstige geografische ligging heeft en daarom makkelijk te bereiken is per vliegtuig, trein, boot of per land. Let wel, u moet goed verzekerd zijn met veel opties om uit te kiezen.

Ga jij morgen verhuizen naar Spanje? Begin dan met het pakken van je koffers en zoek een verhuisbedrijf Spanje. Verhuizen naar het buitenland kan stressvol zijn, daarom is het slim om de regie in de handen van een ervaringsdeskundige te leggen.

Visum?

Vraagt ​​u zich af hoe u een visum en werkvergunning voor Spanje kunt krijgen? Wist je dat je als EU-burger drie maanden vrij mag reizen en leven, binnen het Schengengebied. Meld u na die tijd bij lokale autoriteiten om zich te registreren voor langer verblijf. Als burger van een niet-EU-land is het proces helaas ingewikkelder. Om Spanje binnen te komen heeft u een kortlopend Schengenvisum nodig dat 90 dagen geldig is in een tijdsbestek van 180 dagen. Als u van plan bent langer te blijven, moet u tegelijkertijd een visum voor langere tijd aanvragen.

Het goede nieuws is dat er in Spanje geen beperkingen zijn op het bezit van onroerend goed voor buitenlanders. Als u een huis koopt met een waarde van meer dan 500.000 EUR krijgt u ook een zogenoemd gouden visum waarmee u blijvend in Spanje kunt wonen.

Appartement huren in Spanje

Bent u nog opzoek naar een onderkomen in Spanje? De huurmarkt in Spanje vraagt helaas dat je door veel bureaucratische hoepels springt. Vaak kan je beter een woning kopen dan huren om het proces te vergemakkelijken. Wanneer u toch een huis of appartement wilt huren, houd dan rekening met de vuistregel van huisvesting in Spanje: accepteer nooit een gesproken overeenkomst en eis een schriftelijk contract. Over het algemeen staat het Spaanse recht aan de kant van de huurders en beschermt het hun rechten.

https://oomenverhuizers.nl/