Adviesportaal
Image default
Vakantie

Een rit naar Zuid-Afrika

Veel mensen maken gebruik van een reis organisatie zoals Koning Aap. De reden hiervoor is heel simpel: Dit soort reisorganisaties zijn gespecialiseerd in reizen naar verre tropische landen. Een reis naar een ver land is leuk en adembenemend. In dit artikel neem ik jullie mee naar Zuid-Afrika. Ik ga de mooie bezichtigingen met jullie doornemen en aanbevelingen doen.

Kaapstad
De meest levende stad in Zuid-Afrika is Cape Town, oftewel Kaapstad in het Nederlands. Het mooie aan deze stad is dat de inkomstenverdeling (jammer genoeg) nog steeds heel goed te zien is. Je loopt van een mooie rijke wijk naar een achterstandswijk zonder dat je het door hebt. Wat je kan zien en beleven is daarom heel breed.

Robbeneiland
Dit eiland ligt vlak voor de kust van Kaapstad. Hoewel het eiland niet veel mensen bekend voorkomt is de bekendste gevangen een naam die iedereen kent, Nelson Mandela. Het eiland is namelijk een gevangenis en Nelson Mandela heeft jaren lang in de gevangenis in hechtenis gezeten. In de tijden dat Nelson Mandela hier vast zat groeide hij uit tot het symbool van de antiapartheidsbeweging.

Augrabies watervallen
Veel mensen denken aan droogte bij Afrika. De Augrabies watervallen zijn hier een uitzondering op. Het water valt hier vanuit de Oranje rivier zo’n 200 meter naar beneden en het overdonderende geluid dat hier bij vrijkomt is zeer indrukwekkend.

Tuinroute
Last but not least is de tuinroute in Zuid-Afrika. De route duurt meerdere dagen en is speciaal aangelegd zodat toeristen kunnen genieten van de adembenemende natuur die Zuid-Afrika te bieden heeft. Je komt langs kleine dorpjes en prachtige natuur gebieden. Je kan van de route afwijken om tijd vrij te maken voor bungeejumpen of walvissen te spotten langs de kust

Bekijk de koning aap ervaringen op internet om te bekijken en te bepalen of deze reis geschikt is voor jou. Zo weet je zeker dat je niet de verkeerde keuze maakt.

https://www.dalreizen.nl/