Adviesportaal
Image default
Tuin en buitenleven

Wanneer moet je je tuin renoveren

Je tuin heeft natuurlijk wel eens een keertje wat renovatie nodig van Hoveniersbedrijf Zoetermeer. Renovatie is niet hetzelfde als onderhoud, met renovatie wordt er vaak een grote aanpassing gedaan aan je tuin, dit kan gaan van vervanging van de tegels tot aan het snoeien van planten. Met onderhoud wordt vaak het bijknippen van plantjes, water geven aan de plantjes en andere gelijke kleinere klusjes bedoeld. Deze moeten dan ook vaker worden gedaan dan renovatie klussen. Ook kun je kiezen voor nieuwe tuinmeubels of andere planten met renovatie. Renovatie is pas nodig als er onderdelen of materialen kapot gaan of toe zijn aan vervanging.

Wat kun je renoveren

Heb je veel hout in je tuin staan in de vorm van meubels bijvoorbeeld dan kunnen die na een jaar of 10 wel wat lelijker er uit gaan zien. Het is dan ook vaak tijd om renoveren, je kunt het bijvoorbeeld vervangen maar ook laten onderhouden zodat je niet iets nieuws hoeft te kopen. Zo kun je nog langer genieten van bijvoorbeeld je houten overkapping of je stenen tegels. Na een goede renovatie ziet je tuin er weer uit als toen je het voor het eerst aanlegde of als je voor een andere stijl gaat dan ziet hij er als een compleet andere tuin uit. Een beetje verandering is zeker leuk als je lang in hetzelfde huis woont.

Je tegels laten vervangen

Als je tegels hebt in je tuin dan zijn die vaak na een jaar of 10-15 wel toe aan vervanging. Na een tijd worden ze namelijk lelijk en breken er sommige af. Dan is het zeker wel tijd voor vervanging. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een wat luxere tegel als je toch alles gaat vervangen. Hierdoor krijgt je tuin een hele andere sfeer dan wanneer je simpele tegels zou gebruiken. Het vervangen van je tegels is vaak een van de meest uitgevoerde renovaties doordat tegels veel te verduren krijgen van het weer in Nederland. Door je tegels door professionals te laten aanleggen hoef je zelf niet uren in je tuin het werk te doen.