Adviesportaal
Image default
Tuin en buitenleven

Voeg een industrieel tintje toe met Beton Ciré

Beton Ciré is een product dat is uitgevonden in Frankrijk. Hier in Nederland hebben we het verder ontwikkeld en kun je het nu gebruiken als afwerkingsproduct voor een groot aantal objecten. Het hecht erg goed, het is mooi, er is nauwelijks onderhoud nodig en de laag wordt zo dun aangebracht dat het ook niet zwaar is. Beton Ciré wordt al een tijd gebruikt voor vloeren en wanden, maar nu kun je het ook toepassen bijvoorbeeld op je openhaard, op je tafelblad of aanrecht. Daarnaast koop je Beton Ciré goedkoop en net zo goed online.

Wat is Beton Ciré?

Als je met Beton Ciré werkt, dan werk je met een soort van pasta of pleister. Dit bestaat uit fijngemalen zand en grind, een kunststofhars en een kleur. Beton Ciré is dan ook in verscheidene kleuruitvoeringen te krijgen en hoeft niet per se te lijken op grijs beton. Je kunt je oppervlak met deze pasta insmeren en het vervolgens op een bepaalde manier afwerken. Hierdoor is het mogelijk om een mat oppervlak te creëren of om deze glanzend te maken. Beton Ciré hecht aan bijna alle materialen, dus je kunt een oude wasbak probleemloos omtoveren of een meubelstuk nieuw leven in blazen. Daarnaast droogt Beton Ciré naadloos op wat betekent dat het hygiënisch is, vooral als je het toepast op vloeren en muren.

Beton Ciré op vloer en muur

Het is dus mogelijk om Beton Ciré toe te passen op verschillende oppervlakten. Het meeste wordt het gebruikt als gietvloer of als stucmiddel op de muren. Hier wordt het vloeibaar aangebracht en afgewerkt naar jouw smaak. Het resultaat is een zanderige vloer of muur, eventueel met kleine kleurnuances en een bepaald patroon. Het resultaat is naadloos en geeft een industriële uitstraling af, net als beton. In vochtige ruimtes zoals de keuken en de badkamer moet het wel eerst geïmpregneerd worden. Daarna heb je echter een schitterend interieur dat er zeker tientallen jaren tegenaan kan.