Adviesportaal
Image default
Tuin en buitenleven

Verticale tuin, Kweek uw eigen kruiden, planten, bloemen

Uw eigen eetbare tuin 

Maak eenvoudig uw eigen moestuin in een Verticale tuin, ook wel woolly pocket, plantentas genoemd. Er is niet veel ruimte nodig dus dit kan eenvoudig op een klein balkon of tegen een muur aan. In de tuin of op het dakterras.

Voor uw kinderen is het zeer leerzaam om te laten zien hoe zaden groeien en tot kruiden, groente of bloemen komt.

Op een houten schutting zal dit heel mooi staan, een groen oppervlak of afscheiding maken. Op internet is zeer veel informatie te vinden hoe een verticale tuin gemaakt kan worden.

Met een plantentas, woolly pocket wordt het zeker makkelijker. Er hoeft alleen wat aarde in en zaden om de verticale tuin te vullen. 

Ideaal voor mensen met groene vingers, maar die weinig ruimte hebben om te tuinieren

Verticaal tuin tegen het tuinhek of aan de muur

Maak van je saaie tuinhek of betonnen muur een vrolijke en groene omgeving met bloemen, kruiden en planten. Je hoeft niet meer te bukken, bovendien werkt het isolerend en geluiddempend en neemt zuurstof op.

Hoe dan?

Een moestuin maken gaat perfect in de plantentas, deze wordt aan een schutting of muur gehangen en daarna gevuld met planten, bloemen, groente of zaden. De verticale tuin kan eveneens op het balkon gehangen worden of in de serre.

Veel groenbeleving met verticaal tuinieren

Met extra groen in de tuin zorgt het al snel voor sfeer en gezelligheid, heel eenvoudig een plantentas plaatsen en zorgt voor extra groen. De verticale tuin is natuurlijk ook geschikt op kantoor, in de wachtruimte, horeca of bedrijfskantine.

Extra groenbeleving op een kleine ruimte, heeft meerdere voordelen: Een leuke, ontspannende en stressvrije bezigheid. Het verstand op nul en heerlijk met de handjes in de aarde.

 

Waarom een verticale tuin?

  • Isolerend;
  • Neemt weinig ruimte in;
  • Vilt, hoge wateropname;
  • Variëren met kruiden, planten, groenten, fruit;
  • Geluiddempend;
  • Zeer leuk in het interieur met bijvoorbeeld Kunstplanten, Kunstbloemen

Start vandaag nog met een verticale tuin. Bezoek dan onze webshop waar de  verticale tuin verkrijgbaar is.

 

 

https://kunsthaag.eu/product-categorie/verticale-tuin/