Adviesportaal
Image default
Tuin en buitenleven

3 Voorbeelden van Tuincentra in de Buurt

U bent op zoek naar een tuincentrum in de buurt? Maar wat zijn nu eigenlijk allemaal voor soorten tuincentra? Het zijn geen kleine boerenbedrijven waar uw groente en fruit te koop is. Er zijn veel verschillende variaties! Ook als u op zoek bent naar een bepaald soort tuincentrum, kan het best lastig zijn om het juiste te vinden. Wij geven u hiermee drie voorbeelden van Tuincentra in de buurt.

 

 

Vraag en aanbod tuincentra

Als eerste is het goed om te weten waar de vraag en aanbod van tuincentra ligt. U kunt bijna geen tuincentrum vinden dat alle soorten heeft. De meeste tuincentra hebben een specialiteit in planten. Zo is er het Groentetuintuincentrum, waar u alleen groenten kunt kopen. Bloembinderijen hebben alleen bloemen in het assortiment. U kunt hierin dus makkelijk zoeken naar een tuincentrum met de producten die u zoekt. Maar u kunt ook bladeren in de tuinwinkel. Dit zijn tuincentra die alleen dierenvriendelijke producten verkopen. En dan hebben we nog het Liefstuin. Dit zijn tuincentra, waar u uw eigen moestuin mee kunt aanleggen.

 

Groentetuin

Er zijn twee typen groentetuintuinen. Er zijn de gewone groentetuintuinen, waar u bijvoorbeeld tomaten, okra en spinazie kunt kopen. En er zijn ook de zoet- en knorrgroentetuintuinen, waar u bijvoorbeeld rode bieten, doperwten en linzen kunt kopen. Ook deze groentetuintuinen hebben meestal ook een kas, waar groenten in kunnen groeien. Er zijn ook groentetuintuinen waarvoor u een vergunning nodig hebt. Dit is afhankelijk van uw plaats van wonen. U kunt bij de groentetuintuin onder andere tomaten, komkommers, sla en radijs kopen.

 

Bloemenboetiek

Bij een bloemenboetiek kunt u zowel boeketten als potten met bloemen kopen. Er zijn ook bloemenboetiekjes die alleen kunstbloemen verkopen. Ook bloementeelt kan hier ook gebeuren. Bij een bloemenboetiek kunt u onder andere bloemen als anjers, tulpen, narcissen en krokussen kopen. In de bloeiperiode is deze bloemenboetiek overvol met mooie bloemen.

 

Floristisch kweekschool

Een bloemist is een winkel waar u kunt kiezen uit verschillende soorten kussens, boeketten, planten, bouquetten en bloemstukken. De bloemist is ook een kweekschool. Hier worden alle bloementypes opgekweekt. Je kunt hier bijvoorbeeld rozen, tulpen, anjers en gerbers kopen. Ook een bloemist kan een bloemenboetiek zijn.

 

Boerenmarkt

In een boerenmarkt krijgt u geen waren die u in een winkel koopt. Daar moet u rekenen op losse producten, zoals groente en fruit. Een groep boeren verkoopt hier hun producten. Deze producten zijn in de regel biologisch. Bij een boerenmarkt kunt u onder andere courgettes, aardbeien, tomaten, appelen en komkommers kopen.

 

Een gewoon tuincentrum

Een gewoon tuincentrum heeft een breed assortiment met zowel groente als bloemen en kunstbloemen. Ook kan er kunstmest, kunst- en ontluizingsbakken en andere benodigdheden voor in de tuin te vinden zijn. Het is ook het meest voorkomende tuincentrum, en er zijn er in alle gemeentes genoeg van.

 

Conclusie

Er zijn veel verschillende soorten tuincentra. Bij elk tuincentrum zijn er meestal ongeveer dezelfde producten, dus het kan lastig zijn om een keuze te maken. Wanneer u weet wat u zoekt, wordt het een stuk eenvoudiger om een tuincentrum te vinden dat voldoet aan uw wensen.

https://www.tuincentrumoverzicht.be/aveve